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Vertaling van "acides gras poly-insaturés oméga-3 hautement " (Frans → Nederlands) :

Les substances actives sont des esters éthyliques d’acide Oméga-3, 1000 mg d’esters éthyliques d’acide Oméga-3 90, dont 460 mg d’esters éthyliques d’acide eicosapentaénoïque (EPA) et 380 mg d’esters éthyliques d’acide docosahexaénoïque (DHA) (ces substances sont appelées « acides gras poly-insaturés oméga-3 »), incluant comme antioxydant 4 mg de d-alpha-tocophérol (mélangé avec une huile végétale, par ex. de l’huile de soja).

Welke stoffen zitten er in dit middel ? De werkzame stoffen in dit middel zijn ethylesters van Omega-3-vetzuren, 1000 mg ethylesters van Omega-3-vetzuren 90 omvattende 460 mg eicosapentaeenzuur (EPA)- en 380 mg docosahexaeenzuur (DHA)-ethylesters (deze bestanddelen worden meervoudige onverzadigde vetzuren van de omega-3-reeks genoemd), met inbegrip van 4 mg d-alfa-tocoferol als antioxidans (gemengd met een plantaardige olie, bv. sojaolie).


Omacor contient des acides gras poly-insaturés oméga-3 hautement purifiés.

Omacor bevat extra gezuiverde meervoudige onverzadigde vetzuren van de omega-3-reeks.


Elle est par contre pauvre en acides gras poly-insaturés (~10 % d’acide linoléique).

Palmolie is echter arm aan meervoudig onverzadigde vetzuren (~10% linolzuur).


L’altération des acides gras (poly)insaturés est autocatalysée par la dégradation d’hydroperoxydes préalablement formés durant les réactions d’initiation.

De afbraak van (meervoudig) onverzadigde vetzuren is een autokatalytisch proces van ontbinding van hydroperoxiden die vooraf tijdens initiatiereacties gevormd werden.


Limitez la consommation de graisses et donnez la préférence aux acides gras mono-insaturés (amandes, avocats, huile d’olive ou de colza) et oméga-3 (poissons gras ou non, graines de lin, noix, soja).

Beperk uw vetinname en geef de voorkeur aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren (amandelen, avocado’s, olijfolie, koolzaadolie) en omega 3-vetzuren ((vette) vis, lijnzaad, noten, soja).


AET: Apports énergétiques totaux AG n-6 : acides gras oméga 6 AG n-3 : acides gras oméga 3 AG: acides gras AGI: acides gras insaturés AGS: acides gras saturés AGT: acides gras trans CLA: acides linoléiques conjugués CSS : Conseil Supérieur de la Santé HDL: high density lipoprotein LDL: low density lipoprotein NASSA : Nutrition, Alimentation et Santé, y compris Sécurité Alimentaire

TEI: Totale energie-inname n-6 VZ : omega 6 vetzuren n-3 VZ : omega 3 vetzuren VZ: vetzuren OVZ: onverzadigde vetzuren VVZ: verzadigde vetzuren TVZ: trans vetzuren CLA: geconjugeerde linolzuren HGR : Hoge Gezondheidsraad HDL: high density lipoprotein LDL: low density lipoprotein VGVV : Voeding en gezondheid, voedselveiligheid inbegrepen


AET: apports énergétiques totaux AG n-6 : acides gras oméga 6 AG n-3 : acides gras oméga 3 AG: acides gras AGI: acides gras insaturés AGS: acides gras saturés AGT: acides gras trans CLA: conjugated linoleic acids (acides linoléiques conjugués) CSS : Conseil Supérieur de la Santé HDL: high density lipoprotein LDL: low density lipoprotein NASSA : Nutrition, Alimentation et Santé, y compris Sécurité Alimentaire

TEI: totale energie-inname n-6-VZ: omega 6-vetzuren n-3-VZ: omega 3-vetzuren VZ: vetzuren OVZ: onverzadigde vetzuren VVZ: verzadigde vetzuren TVZ: transvetzuren CLA: conjugated linoleic acids (geconjugeerde linolzuren) HGR : Hoge Gezondheidsraad HDL: high density lipoprotein LDL: low density lipoprotein VGVV: Voeding en Gezondheid, Voedselveiligheid inbegrepen


Les acides gras polyinsaturés mentionnés présentent une compétition mutuelle pour le même système enzymatique lors de la biosynthèse des acides gras à longue chaîne et hautement insaturés physiologiquement importants, l’EPA, le DHA et l’AA.

De vermelde poly-onverzadigde vetzuren vertonen onderling competitie voor hetzelfde enzymsysteem bij de biosynthese van de fysiologisch belangrijke langketen en sterk onverzadigde vetzuren EPA, DHA en AA.


Les acides gras insaturés et en particulier les monoinsaturés ainsi que les polyinsaturés de la lignée des oméga-3 influencent favorablement le risque global de cardiopathies ischémiques.

Onverzadigde vetzuren, in het bijzonder de enkelvoudig onverzadigde alsook de meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-3 lijn, hebben een gunstige invloed op het globale risico van ischemische hartziekten.


3) Une consommation de CLA (acides gras trans poly-insaturés) à dose importante (20g/j) pendant trois semaines, peut augmenter le rapport LDL-/HDL-cholestérol (Wanders AJ et al, 2010, un important facteur de risque cardio-vasculaire.

3) Verbruik van CLA (meervoudig onverzadige transvetzuren) bij hoge dosis (20 g/d) gedurende 3 weken kan de verhouding LDL-/HDL-cholesterol, een belangrijke factor van cardiovasculair risico, verhogen (Wanders AJ et al, 2010).




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Date index: 2023-07-27
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