Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Caviar
Coordinate fish handling operations
Dispose of fish harvesting waste
Dispose of waste from fish harvesting
Fish croquette
Fish egg
Fish fillet
Fish handling equipment
Fish handling operation coordinating
Fish handling operation organising
Fish handling operations coordinating
Fish meal
Fish product
Fish products handling
Fish products storing
Handle fish harvesting waste
Handle fish products
Storing fish products
Subgroup on Fish and Fish products
Surimi

Vertaling van "fish products handling " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
fish products storing | storing fish products | fish products handling | handle fish products

omgaan met visproducten | visproducten behandelen


dispose of waste from fish harvesting | handle fish harvesting waste | dispose of fish harvesting waste | handle fish harvesting waste

omgaan met afval van visvangst


fish handling operation coordinating | fish handling operations coordinating | coordinate fish handling operations | fish handling operation organising

operaties voor behandeling van vis coördineren


fish product [ caviar | fish croquette | fish egg | fish fillet | fish meal | surimi ]

product op basis van vis [ kaviaar | produkt op basis van vis | surimi | vis-ei | visfilet | viskroketten | vismeel ]


waste from agricultural, horticultural, hunting, fishing and aquaculture primary production, food preparation and processing | wastes from agriculture, horticulture, aquaculture, forestry, hunting and fishing, food preparation and processing

afval van de primaire productie bij landbouw, tuinbouw, jacht, visserij en aquacultuur en de voedingsbereiding en-verwerking


Subgroup on Fish and Fish products

Subgroep Vis en bereide vis


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Annex I to the Regulation covers activities connected with primary production (i.e. farming, hunting or fishing), and includes the transport, handling and storage of primary products and the transport of live animals.

Bijlage I bij de verordening is van toepassing op activiteiten in verband met primaire productie (d.w.z. landbouw, jacht of visserij), en omvat het vervoer, bewerking en opslag van primaire producten en het vervoer van levende dieren.


2. The EMFF may support investments on board to improve handling, storing and landing of unwanted catches, to make the best use of unwanted catches of commercial stocks and to valorise underused components of fish caught, in line with Article 15 of the [Regulation on Common Fisheries Policy] and Article 8(b) of the [Regulation (EU) No on the common organisation of the markets in fishery and aquaculture products].

2. Uit het EFMZV kan steun worden verleend voor investeringen aan boord die tot doel hebben de behandeling, de opslag en het aanlanden van ongewenste vangsten te verbeteren, ongewenste vangsten van commerciële bestanden optimaal te gebruiken en de onvoldoende gebruikte delen van de gevangen vis te valoriseren overeenkomstig artikel 15 van [GVB-verordening] en artikel 8, onder b), van [Verordening (EU) nr. inzake de gemeenschappelijke marktordening voor visserijproducten en aquacultuurproducten].


(6) For the protection of juvenile fish, the functioning of the fisheries market and to ensure that no unjust profit can be gained from catching fish under a minimum conservation reference size, the handling of such catches should be limited to fish meal, pet food or other non-human consumption products, or to charitable purposes.

(6) Om jonge vis te beschermen, de werking van de visserijmarkt te verzekeren en ervoor te zorgen dat geen onbillijke winst kan worden gemaakt met de vangst van vis die kleiner is dan een minimale instandhoudingsreferentiegrootte, moet worden bepaald dat vangsten van dergelijke vis slechts mogen worden behandeld om tot vismeel, diervoeder of andere niet voor menselijke consumptie bestemde producten te worden verwerkt of voor liefdadigheidsdoeleinden te worden gebruikt.


On the CMO in fishery and aquaculture products, there is a broad agreement on many issues, in particular the support for fishery and aquaculture producer organisations, whose role was enlarged to contribute to handling landings of unwanted fish.

Wat betreft de gemeenschappelijke marktordening voor visserij- en aquacultuurproducten bestaat er ruime overeenstemming over veel aangelegenheden, in het bijzonder over steun aan de producenten organisaties voor visserij- en aquacultuurproducten, wier rol is uitgebreid naar bijdragen tot het verwerken van ladingen ongewenste vis.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
‘establishment’ or ‘plant’ means any place where any operation involving the handling of animal by-products or derived products is carried out, other than a fishing vessel.

„inrichting” of „bedrijf”: elke plaats waar om het even welke handeling wordt verricht die de hantering van dierlijke bijproducten of afgeleide producten omvat, met uitzondering van vissersvaartuigen.


‘establishment’ or ‘plant’ means any place where any operation involving the handling of animal by-products or derived products is carried out, other than a fishing vessel.

„inrichting” of „bedrijf”: elke plaats waar om het even welke handeling wordt verricht die de hantering van dierlijke bijproducten of afgeleide producten omvat, met uitzondering van vissersvaartuigen.


These IT tools will complement those designed to manage the handling of data relating to fleet, fishing vessel activities and marketing of fish products.

Deze IT-hulpmiddelen zullen fungeren als aanvulling op de instrumenten voor het beheer van de verwerking van gegevens over de vloot, de activiteiten van de vissersvaartuigen en de afzet van visserijproducten.


Notwithstanding the general principle laid down in Article 3(2) of Regulation (EC) No 853/2004 whereby food business operators are not to use, where hygiene so requires, any substance other than potable water, provisions allowing the use of clean water for the handling of fish are set out in Part A of Annex I and in Chapter VII of Annex II to Regulation (EC) No 852/2004 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2004 on the hygiene of foodstuffs and in Part II of Chapter I and Chapters III and IV of Section VIII of Annex III to Regulation (EC) No 853/2004, in particular for handling fishery ...[+++]

Niettegenstaande het algemene beginsel van artikel 3, lid 2, van Verordening (EG) nr. 853/2004 dat exploitanten van levensmiddelenbedrijven — indien de hygiëne dit vereist — geen andere stoffen dan drinkwater mogen gebruiken, bevatten deel A van bijlage I en hoofdstuk VII van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 852/2004 van het Europees Parlement en de Raad van 29 april 2004 inzake levensmiddelenhygiëne en deel II van hoofdstuk I en de hoofdstukken III en IV van sectie VIII van bijlage III bij Verordening (EG) nr. 853/2004 bepalingen die het gebruik van schoon water voor het hanteren van vis toestaan, met name voor de hantering van visserijproduct ...[+++]


However, when whole fishery products handled in such vessels are used directly in the preparation of fish oil for human consumption, the raw material may be processed up to 36 hours without chilling after the catch or the loading on the vessel, provided that the fishery products still meet the freshness criteria.

Wanneer echter visserijproducten in gehele staat die in dergelijke vaartuigen worden gehanteerd rechtstreeks voor de bereiding van visolie voor menselijke consumptie worden gebruikt, mogen de grondstoffen tot 36 uur zonder koeling na de vangst of het inladen in het vaartuig worden verwerkt, mits de visserijproducten nog aan de versheidscriteria voldoen.


These include: the poor competitiveness of pole-and-line fishing under current conditions; nearshore resource limitations; poorly developed cold storage, handling and shipping infrastructure; seasonal fluctuations in fish availability; indirect airline services; high overhead cost relative to low levels of production; insufficient water supplies; and the cost and difficulty of enforcing fishing regulations and licensing comp ...[+++]

Deze zijn onder meer te wijten aan: de slechte concurrentiepositie van de visserij met de hengel onder de huidige omstandigheden; de beperkte bestanden dichtbij de kust; weinige koelfaciliteiten en infrastructurele voorzieningen voor verwerking en verscheping; seizoensgebonden schommelingen van de visvoorraad; geen rechtstreekse luchtvaartverbindingen, hoge overheadkosten ten opzichte van het betrekkelijk lage productiepeil; onvoldoende wateraanvoer, kosten en problemen van controle op naleving van visserijvoorschriften en vergun ...[+++]




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'fish products handling' ->

Date index: 2022-12-22
w