Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
AICA
Amino acid
Amino acid polymer
Amino-acid deficiency anaemia Orotaciduric anaemia
Amino-terminal amino acid
C-terminal amino acid
Carboxy-terminal amino acid
Disorders of aromatic amino-acid metabolism
Metamitron
Modified amino acid diet
N-terminal amino acid
Other disorders of aromatic amino-acid metabolism
Polypeptide

Traduction de «amino » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
amino-terminal amino acid | N-terminal amino acid

N-terminaal aminozuur


AICA (5-amino-4-imidazole carboxamide) ribosiduria

5-amino-4-imidazolcarboxamideribosidurie


4-amino-3-methyl-6-phenyl-1,2,4-triazin-5(4H)-one | 4-amino-4,5-dihydro-3-methyl-6-phenyl-1,2,4-triazin-5-one | metamitron

4-amino-3-methyl-6-fenyl-1,2,4-triazine-5-on | metamitron


Amino-acid deficiency anaemia Orotaciduric anaemia

anemie door aminozuurdeficiëntie | anemie met orotacidurie






carboxy-terminal amino acid | c-terminal amino acid

C-terminaal aminozuur


Other disorders of aromatic amino-acid metabolism

overige gespecificeerde stofwisselingsstoornissen van aromatische aminozuren


Disorders of aromatic amino-acid metabolism

stofwisselingsstoornissen van aromatische aminozuren


polypeptide | amino acid polymer

polypeptide | keten van een groot aantal met elkaar verbonden aminozuren
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
2-Aminoisobutylacetic acid; L-2-Amino-4-methylvaleric acid; alpha-Aminoisocaproic acid; (S)-2-Amino-4-methylpentanoic acid; L-Leu

2-amino-isobutylazijnzuur; L-2-amino-4-methylvaleriaanzuur; α-amino-isocapronzuur; (S)-2-amino-4-methylpentaanzuur; L-Leu


For example, a fatty acid profile shall be included for oil-rich plants (main individual saturated, mono-unsaturated and poly-unsaturated fatty acids) and an amino acid profile (individual protein amino acids and main non-protein amino acids) for plants used as an important protein source.

Zo wordt bijvoorbeeld voor olierijke planten een vetzuurprofiel gemaakt (van de voornaamste afzonderlijke verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren) en voor planten die als belangrijke eiwitbron worden gebruikt een aminozuurprofiel (van de afzonderlijke eiwitaminozuren en de voornaamste niet-eiwitaminozuren).


1-Amino-2-nitro-4-(2′,3′-dihydroxypropyl)amino-5-chlorobenzene and 1,4-bis-(2′,3′-dihydroxypropyl)amino-2-nitro-5-chlorobenzene and its salts

1-Amino-2-nitro-4-(2′,3′-dihydroxypropyl)amino-5-chloorbenzeen en 1,4-bis(2′,3′-dihydroxypropyl)amino-2-nitro-5-chloorbenzeen en zouten daarvan


The SCCS, in its opinion on oxidative hair dye substances and hydrogen peroxide used in products to colour eyelashes of 12 October 2012, concluded that oxidative hair dye substances p-Phenylenediamine, Resorcinol, 6-Methoxy-2-Methylamino-3-Aminopyridine HCl, m-Aminophenol, 2-Methyl-5-Hydroxyethyl Aminophenol, 4-Amino-2-Hydroxytoluene, 2,4-Diaminophenoxyethanol HCl, 4-Amino-m-Cresol, 2-Amino-4-Hydroxyethylaminoanisole and 2,6-Diaminopyridine, listed in Annex III to Regulation (EC) No 1223/2009 and found safe for use in hair dye products, can be safely used by professionals in products intended for colouring eyelashes.

In zijn advies van 12 oktober 2012 inzake haarkleurstoffen en waterstofperoxide die in producten om de wimpers te kleuren worden gebruikt, concludeerde het WCCV dat de in bijlage III bij Verordening (EG) nr. 1223/2009 opgenomen en voor gebruik in haarkleurmiddelen veilig bevonden oxidatieve haarkleurstoffen p-Phenylenediamine, Resorcinol, 6-Methoxy-2-Methylamino-3-Aminopyridine HCl, m-Aminophenol, 2-Methyl-5-Hydroxyethyl Aminophenol, 4-Amino-2-Hydroxytoluene, 2,4-Diaminophenoxyethanol HCl, 4-Amino-m-Cresol, 2-Amino-4-Hydroxyethylaminoanisole en 2,6-Diaminopyridine beroepsmatig veilig gebruikt kunnen worden in producten die bestemd zijn v ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Xanthylium, 9-(2-carboxyphenyl)-3-((2-methylphenyl)amino)-6-((2-methyl-4-sulfophenyl)amino)-, inner salt and its sodium salt (Acid Violet 9; CI 45190) when used as a substance in hair dye products

Xanthylium, 9-(2-carboxyfenyl)-3-[(2-methylfenyl)amino]-6-[(2-methyl-4-sulfofenyl)amino]-, inwendig zout en natriumzout daarvan (Acid Violet 9; CI 45190), indien gebruikt als bestanddeel van haarkleurmiddelen


For example, a fatty acid profile shall be included for oil-rich plants (main individual saturated, mono-unsaturated and poly-unsaturated fatty acids) and an amino acid profile (individual protein amino acids and main non-protein amino acids) for plants used as an important protein source.

Zo wordt bijvoorbeeld voor olierijke planten een vetzuurprofiel gemaakt (van de voornaamste afzonderlijke verzadigde, enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren) en voor planten die als belangrijke eiwitbron worden gebruikt een aminozuurprofiel (van de afzonderlijke eiwitaminozuren en de voornaamste niet-eiwitaminozuren).


amino acids and their salts other than glutamic acid, glycine, cysteine and cystine and their salts having no technological function;

aminozuren en zouten daarvan die geen technologische functie hebben, met uitzondering van glutaminezuur, glycine, cysteïne en cystine en zouten daarvan;


Efficacy studies are not required for urea, amino acids, amino acid salts and analogues already authorised as feed additives, compounds of trace elements already authorised as feed additives and vitamins, pro-vitamins and chemically well-defined substances having similar effect already authorised as feed additives.

Onderzoek naar de werkzaamheid is niet vereist voor ureum, aminozuren en zouten en analogen daarvan die reeds als toevoegingsmiddel zijn toegelaten, verbindingen van sporenelementen die reeds als toevoegingsmiddel zijn toegelaten en vitaminen, provitaminen en chemisch duidelijk omschreven stoffen met een gelijkaardige werking die reeds als toevoegingsmiddel zijn toegelaten.


Flavour precursors such as carbohydrates, oligo-peptides and amino acids impart flavour to food by chemical reactions which occur during food processing.

Aromaprecursoren zoals koolhydraten, oligopeptiden en aminozuren geven geur en/of smaak aan levensmiddelen door middel van chemische reacties die tijdens de productie van de levensmiddelen optreden.


1. By way of derogation from Article 3, a feed additive which has been placed on the market pursuant to Directive 70/524/EEC and urea and derivatives, an amino acid, salt of an amino acid or analogous substance, which was listed in points 2.1, 3 and 4 of the Annex to Directive 82/471/EEC, may be placed on the market and used in accordance with the conditions specified in Directives 70/524/EEC or 82/471/EEC and their implementing measures, including in particular specific labelling provisions concerning compound feed and feed materials, provided that the following conditions are met:

1. In afwijking van artikel 3 mogen een toevoegingsmiddel dat krachtens Richtlijn 70/524/EEG in de handel is gebracht, en ureum en zijn derivaten, een aminozuur of zout van een aminozuur of een analoge stof die is opgenomen in punt 2.1, 3 of 4 van de bijlage bij Richtlijn 82/471/EEG, in de handel gebracht en gebruikt worden overeenkomstig de voorwaarden gesteld in Richtlijn 70/524/EEG respectievelijk Richtlijn 82/471/EEG en in de bepalingen ter uitvoering daarvan, met name specifieke etiketteringsvoorschriften voor mengvoeders en voedermiddelen omvatten, mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'amino' ->

Date index: 2023-10-22
w