Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Ammonia
Ammonium
Black-out
Bromide
Chemical salt
Chloride
Flare
Flare out roundout
Flare-out
Food in brine
Foodstuff in brine
Hydroxide
Iodide
Lithium hydroxide
Monitor a check-out point
Monitor check-out point
Monitoring check-out points
Nitrate
Potassium chloride
Product in brine
Salt
Salt out
Salted food
Salted foodstuff
Salted product
Salting-out
Salting-out of proteins
Signal black-out
Soda
Sodium carbonate
Sulphate
Supervise check-out point

Traduction de «Salting-out » (Anglais → Néerlandais) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous






the cooling is carried out in oil, a dry air blast or in a salt bath

het afkoelen gebeurt in olie,droge luchtstroom of in een zoutbad


salted product [ food in brine | foodstuff in brine | product in brine | salted food | salted foodstuff ]

gezouten product [ gepekeld levensmiddel | gepekeld product | gepekeld produkt | gezouten levensmiddel ]


monitor a check-out point | monitoring check-out points | monitor check-out point | supervise check-out point

kassa’s opvolgen


chemical salt [ ammonia | ammonium | bromide | chloride | hydroxide | iodide | lithium hydroxide | nitrate | potassium chloride | soda | sodium carbonate | sulphate ]

chemisch zout [ ammoniak | bleekwater | bromide | chloride | hydroxide | jodide | kaliumchloride | lithiumhydroxide | natriumcarbonaat | nitraat | sodiumcarbonaat | sulfaat ]






TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Following a request for the addition of (6S)-5-methyltetrahydrofolic acid, glucosamine salt as a source of folate to the list set out in Annex II to Directive 2002/46/EC, the Authority adopted on 11 September 2013 a Scientific Opinion on (6S)-5-methyltetrahydrofolic acid, glucosamine salt as a source of folate added for nutritional purposes to food supplements and the bioavailability of folate from this source

Naar aanleiding van een verzoek tot toevoeging van (6S)-5-methyltetrahydrofoliumzuur, glucosaminezout als bron van folaat aan de lijst in bijlage II bij Richtlijn 2002/46/EG heeft de autoriteit op 11 september 2013 een wetenschappelijk advies vastgesteld betreffende (6S)-5-methyltetrahydrofoliumzuur, glucosaminezout als bron van folaat dat voor voedingsdoeleinden wordt toegevoegd aan voedingssupplementen en over de biologische beschikbaarheid van folaat uit deze bron


Furthermore, it has been demonstrated that the sector of ‘Production of salt’ (NACE code 1440) satisfies the quantitative criteria set out in Article 10a(14) to (17) of Directive 2003/87/EC following an identification of additional installations from the sector in the Community Independent Transaction Log (CITL) which was used as the main source to calculate the direct cost of the allowances.

Bij het identificeren van extra installaties van de bedrijfstak in het transactielogboek van de Gemeenschap (CITL), dat de belangrijkste bron voor de berekening van de directe kosten van de emissierechten was, is verder gebleken dat de bedrijfstak „Productie van zout” (NACE-code 1440) voldoet aan de criteria van de leden 14 tot en met 17 van artikel 10 bis van Richtlijn 2003/87/EG.


The harvesting of ‘Sel de Guérande’ and ‘Fleur de sel de Guérande’ salt can only be carried out in salt marshes, which are clearly distinguished by their naturally-occurring clay and their location between the high and low points of spring tides.

Sel de Guérande en fleur de sel de Guérande kunnen enkel worden gewonnen op welbepaalde plaatsen door de natuurlijke aanwezigheid van klei en de hoogteverschillen tussen eb en vloed bij springtij.


In order to deliver the salt-blossom salt, which is drained and as clean as possible, to an operator or packager, producers carry out the initial storage (intermediate storage or pre-storage) and sorting of the product.

Voor levering aan een marktdeelnemer of om goed uitgelekt en zo schoon mogelijk fleur de sel te verpakken, slaan de producenten het zout een eerste keer op (voorlopige of tussenopslag) en wordt het gesorteerd. Deze tussenopslag vindt plaats bij de producenten, die in verband met de grondprijzen niet noodzakelijk dicht bij de zoutpannen wonen.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
‘hydraulic unit’ means a hydraulically connected pore space where pressure communication can be measured by technical means and which is bordered by flow barriers, such as faults, salt domes, lithological boundaries, or by the wedging out or outcropping of the formation.

„hydraulische eenheid”: een hydraulisch verbonden poriënruimte waar drukdoorgave met technische middelen kan worden gemeten, en die is afgebakend door stromingsbarrières zoals storingen, zoutkoepels, lithologische grenzen, of door wigvormige uitloop of dagzomende aardlagen van de formatie.


‘hydraulic unit’ means a hydraulically connected pore space where pressure communication can be measured by technical means and which is bordered by flow barriers, such as faults, salt domes, lithological boundaries, or by the wedging out or outcropping of the formation.

„hydraulische eenheid”: een hydraulisch verbonden poriënruimte waar drukdoorgave met technische middelen kan worden gemeten, en die is afgebakend door stromingsbarrières zoals storingen, zoutkoepels, lithologische grenzen, of door wigvormige uitloop of dagzomende aardlagen van de formatie.


Taking into account that magnesium salts are of no safety concern and the specifications as set out in the Codex Alimentarius as drafted by the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (hereafter JECFA), it is appropriate to adjust the levels of magnesium and alkali salts for E526 calcium hydroxide and E529 calcium oxide to the lowest achievable values, which remain lower or equal to the levels set by JECFA.

Aangezien magnesiumzouten geen veiligheidsrisico inhouden en gelet op de specificaties die in het kader van de Codex Alimentarius zijn opgesteld door het Gezamenlijk Comité van deskundigen voor levensmiddelenadditieven van de FAO en de WHO (JECFA), kan het gehalte aan magnesium- en alkalimetaalzouten voor E 526 calciumhydroxide en E 529 calciumoxide worden vastgesteld op de laagst haalbare waarden, die in geen geval hoger zijn dan de door het JECFA vastgestelde waarden.


operations to ensure the preservation of products in good condition during transport and storage (ventilation, spreading out, drying, chilling, placing in salt, sulphur dioxide or other aqueous solutions, removal of damaged parts, and like operations);

behandelingen om de producten tijdens vervoer en opslag in goede staat te bewaren (luchten, uitspreiden, drogen, koelen, in water zetten waaraan zout, zwaveldioxide of andere producten zijn toegevoegd, verwijderen van beschadigde gedeelten en soortgelijke behandelingen);


(a) operations to ensure the preservation of products in good condition during transport and storage (ventilation, spreading out, drying, chilling, placing in salt, sulphur dioxide or other aqueous solutions, removal of damaged parts, and like operations).

a) behandelingen om de producten tijdens vervoer en opslag in goede staat te bewaren (luchten, uitspreiden, drogen, koelen, in water zetten waaraan zout, zwaveldioxide of andere producten zijn toegevoegd, verwijderen van beschadigde gedeelten en soortgelijke behandelingen).


The ash content is defined to be all those products remaining after igniting the residue left from evaporation of the wine. The ignition is carried out in such a way that all the cations (excluding the ammonium cation) are converted into carbonates or other anhydrous inorganic salts.2.

De as wordt gedefinieerd als het geheel van de verassingsprodukten van het verdampingsresidu van wijn, op een zodanige wijze uitgevoerd dat alle kationen (behalve ammonium) in de vorm van carbonaten en andere minerale zouten worden verkregen.2.




D'autres ont cherché : black-out     flare out roundout     flare-out     salting-out     signal black-out     ammonia     ammonium     bromide     chemical salt     chloride     food in brine     foodstuff in brine     hydroxide     iodide     lithium hydroxide     monitor a check-out point     monitor check-out point     monitoring check-out points     nitrate     potassium chloride     product in brine     salt out     salted food     salted foodstuff     salted product     salting-out of proteins     sodium carbonate     sulphate     supervise check-out point     Salting-out     


datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Salting-out' ->

Date index: 2023-07-18
w