Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
FFA
Free a fatty acid elimination process
Free fatty acid
Free fatty acid content
Free fatty acid elimination measures
Free fatty acid elimination mechanisms
Free fatty acid elimination processes
Free fatty acids
NEFA
Non-esterified fatty acid

Vertaling van "Free fatty acid elimination processes " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE
free a fatty acid elimination process | free fatty acid elimination measures | free fatty acid elimination mechanisms | free fatty acid elimination processes

processen voor de verwijdering van vrije vetzuren


free fatty acid | non-esterified fatty acid | FFA [Abbr.] | NEFA [Abbr.]

vrij vetzuur




IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Earlier harvesting periods and the speed of processing also account for the low proportion of free fatty acids and the low peroxide value.

De vroege oogst en de snelle verwerking dragen tevens bij tot het lage gehalte aan vrije vetzuren en het lage peroxidegetal.


the mother liquors arising from the filtration phase following hydrolysis of the titanyl sulphate solution from installations applying the sulphate process; including the acid waste associated with such liquors, containing overall more than 0.5% free sulphuric acid and various heavy metals, including acid waste which has been diluted until it contains 0,5 % or less free sulphuric acid;

moederlogen afkomstig uit de filtratiefase na de hydrolyse van de oplossing van titanylsulfaat van installaties die het sulfaatproces toepassen, waaronder zure afvalstoffen die met deze logen zijn gecombineerd en die gemiddeld meer dan 0,5% vrij zwavelzuur en verschillende zware metalen, waaronder zure afvalstoffen bevatten die zijn verdund tot ze 0,5% of minder vrij zwavelzuur bevatten;


34. Underlines the fact that industrially processed trans-fatty acids pose a serious, well documented and unnecessary threat to the health of Europeans and should be addressed with an appropriate legislative initiative seeking to eliminate effectively industrially processed trans-fatty acids from food products;

34. onderstreept dat industrieel verwerkte transvetzuren een aangetoond, ernstig en onnodig risico voor de gezondheid van de Europese bevolking vormen en dienen te worden aangepakt middels een daartoe geschikt wetgevingsinitiatief dat erop is gericht de industriële verwerking van transvetzuren in voedingsmiddelen op doeltreffende wijze uit te bannen;


34. Underlines the fact that industrially processed trans-fatty acids pose a serious, well documented and unnecessary threat to the health of Europeans and should be addressed with an appropriate legislative initiative seeking to eliminate effectively industrially processed trans-fatty acids from food products;

34. onderstreept dat industrieel verwerkte transvetzuren een aangetoond, ernstig en onnodig risico voor de gezondheid van de Europese bevolking vormen en dienen te worden aangepakt middels een daartoe geschikt wetgevingsinitiatief dat erop is gericht de industriële verwerking van transvetzuren in voedingsmiddelen op doeltreffende wijze uit te bannen;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
33. Stresses that the present state of scientific knowledge shows us that an excessive consumption of trans-fatty acids (over 2% of total energy intake) is linked to significantly higher cardiovascular risks; deeply regrets, therefore, that only a few European governments to date have acted to reduce European consumers" cumulative exposure to the artificial trans-fatty acids and saturated fatty acids that are present in numerous processed products of low nutritional value;

33. benadrukt dat een buitensporige consumptie van transvetzuren (meer dan 2% van de totale energie-inname) volgens de huidige stand van de wetenschap verbonden is met duidelijk hogere cardiovasculaire risico's; betreurt het derhalve ten zeerste dat tot dusver slechts enkele Europese regeringen maatregelen hebben getroffen ter vermindering van de cumulatieve blootstelling van de Europese burgers aan kunstmatige transvetzuren en verzadigde vetzuren, die in tal van verwerkte producten met een lage voedingswaarde voorkomen;


33. Stresses that the present state of scientific knowledge shows us that an excessive consumption of trans-fatty acids (over 2% of total energy intake) is linked to significantly higher cardiovascular risks; deeply regrets, therefore, that only a few European governments to date have acted to reduce European consumers" cumulative exposure to the artificial trans-fatty acids and saturated fatty acids that are present in numerous processed products of low nutritional value;

33. benadrukt dat een buitensporige consumptie van transvetzuren (meer dan 2% van de totale energie-inname) volgens de huidige stand van de wetenschap verbonden is met duidelijk hogere cardiovasculaire risico's; betreurt het derhalve ten zeerste dat tot dusver slechts enkele Europese regeringen maatregelen hebben getroffen ter vermindering van de cumulatieve blootstelling van de Europese burgers aan kunstmatige transvetzuren en verzadigde vetzuren, die in tal van verwerkte producten met een lage voedingswaarde voorkomen;


Free fatty acids: maximum 0,35 % (expressed as oleic acid).

Vrije vetzuren: ten hoogste 0,35 % (uitgedrukt in oliezuur)


That price shall be fixed at the wholesale marketing stage for ordinary virgin olive oil with a free fatty acid content expressed as oleic acid of 3,3 g/100 g.

Deze prijs wordt vastgesteld in het stadium van de groothandel voor courante olijfolie verkregen bij de eerste persing, met een gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in oliezuur, van 3,3 gram/100 gram.


- for the determination of the free fatty acids, expressed as the percentage of oleic acid, the method set out in Annex II,

- voor de bepaling van het gehalte aan vrije vetzuren, uitgedrukt in een percentage oliezuur, de in bijlage II beschreven methode;


The export refund shall be granted only on olive oils with a free fatty acid content expressed as oleic acid of not more than 30 grams per 100 grams.

De restitutie bij uitvoer wordt slechts verleend voor olijfolie waarvan het gehalte aan vrije vetzuren , uitgedrukt in oliezuur , ten hoogste 30 gram per 100 gram bedraagt .




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Free fatty acid elimination processes' ->

Date index: 2023-01-13
w