Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
FFA
Free a fatty acid elimination process
Free fatty acid
Free fatty acid content
Free fatty acid elimination measures
Free fatty acid elimination mechanisms
Free fatty acid elimination processes
Free fatty acids
NEFA
Non-esterified fatty acid

Vertaling van "Free fatty acid content " (Engels → Nederlands) :

TERMINOLOGIE


free a fatty acid elimination process | free fatty acid elimination measures | free fatty acid elimination mechanisms | free fatty acid elimination processes

processen voor de verwijdering van vrije vetzuren


free fatty acid | non-esterified fatty acid | FFA [Abbr.] | NEFA [Abbr.]

vrij vetzuur


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Content 36 to 38 % of free acetic acid and 61 to 64 % of potassium acetate

36-38 % vrij azijnzuur en 61-64 % kaliumacetaat


According to the application the use of extracts of rosemary (E 392) is required to keep the quality and stability of spreadable fats with a fat content less than 80 % where content of polyunsaturated fatty acids is higher than 15 % w/w of the total fatty acid and/or where content of fish oil or algal oil is higher than 2 % w/w of the total fatty acid by protecting them against deterioration caused by oxidation.

Volgens de aanvraag is het gebruik van extracten van rozemarijn (E 392) nodig om, door bescherming tegen bederf door oxidatie, de kwaliteit en de stabiliteit te bewaren van smeerbare vetproducten met een vetgehalte van minder dan 80 % waarin het aandeel meervoudig onverzadigde vetzuren hoger is dan 15 % m/m van het totale vetzuurgehalte en/of waarin het aandeel visolie of algenolie hoger is dan 2 % m/m van het totale vetzuurgehalte.


Given the clear health risks associated with the human consumption of trans-fatty acids, which have already prompted Denmark and Switzerland to limit the content in food of trans-fatty acids to a maximum level of 2%, will the Commission please outline how it intends to tackle this public health and food safety issue?

Aan de consumptie door de mens van transvetzuren zitten ontegenzeggelijk gezondheidsrisico's vast. In Denemarken en Zwitserland hebben de autoriteiten het maximumgehalte aan transvetzuren in levensmiddelen dan ook vastgesteld op 2%. Kan de Commissie meedelen hoe zij denkt dit risico voor de volksgezondheid en de voedselveiligheid aan te pakken?


4. Considers it important to acknowledge that biotechnology could present real opportunities in various fields; believes that beyond the traditional agricultural products of food, feed and fibre, entirely novel products will emerge, including pharmaceutical products such as oral vaccines, products with higher levels of essential amino acids or vitamins or with improved fatty acid content, and that the removal of allergens and anti-nutrients from products will also become ...[+++]

4. is van mening dat het belangrijk is te erkennen dat biotechnologie echte kansen op verschillende terreinen kan bieden; is van mening dat buiten de traditionele landbouwproducten als voedingsmiddelen, diervoeder en vezels, volkomen nieuwe producten zullen opkomen, waaronder farmaceutische producten als orale vaccins en producten met een hoger gehalte aan vitale aminozuren of vitaminen of met een verbeterd vetzuurgehalte, en dat de verwijdering van allergenen en antinutriënten uit producten ook mogelijk zal worden;


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Notwithstanding the requirements of Annex II, Member States may permit the placing on the market of diesel with a fatty acid methyl ester (FAME) content greater than 7 %.

Met inachtneming van de vereisten van bijlage II mogen de lidstaten toestaan dat diesel met een methylvetzuurgehalte (FAME) van meer dan 7 % in de handel wordt gebracht.


A limit for the fatty acid methyl ester (FAME) content of diesel is required for technical reasons.

Om technische redenen moet er een grenswaarde voor het methylvetzuurgehalte (FAME) van dieselbrandstof worden vastgesteld.


Notwithstanding the requirements of Annex II, Member States may permit the placing on the market of diesel with a fatty acid methyl ester (FAME) content greater than 7 %.

Met inachtneming van de vereisten van bijlage II mogen de lidstaten toestaan dat diesel met een methylvetzuurgehalte (FAME) van meer dan 7 % in de handel wordt gebracht.


We decided that we shall call for censorship of advertising, that we want to ban artificial trans-fatty acids but intend at the same time to indicate TFA content on food labels, that our waistline will be officially measured in future and that the salt content in food will be monitored, which is tantamount to demanding intervention in food recipes.

We hebben besloten dat we zullen oproepen tot censuur op reclames, dat we kunstmatige transvetzuren willen verbieden, maar tegelijkertijd van plan zijn om ze op voedseletiketten te vermelden, dat onze tailleomvang in de toekomst officieel wordt opgemeten, dat het zoutgehalte in voedsel in de gaten gehouden zal worden, wat neerkomt op een ingreep in de recepten van levensmiddelen.


32. Calls for an EU-wide ban on artificial trans-fatty acids; urges Member States to follow good practice in controlling the content of substances (e.g. salt) in food and calls on the Commission to draw up a programme for exchanging best practice across Member States; points out that special exemptions should be provided for PDO (protected designation of origin), PGI (protected geographical indication), TSG (traditional speciality guaranteed) and other types of traditional products in order to preserve original recipes; to this end ...[+++]

32. roept op tot een Europees verbod op kunstmatige transvetzuren en dringt er bij de lidstaten op aan de inhoud van stoffen (zoals zout) in levensmiddelen te controleren, en roept de Commissie op een programma op te stellen voor de uitwisseling van beste praktijken in de lidstaten; wijst erop dat een speciale uitzondering moet worden gemaakt voor PDO (beschermde oorsprongsbenaming), PGI (beschermde geografische aanduiding), TSG (gegarandeerde traditionele specialiteit) en andere soorten traditionele producten, teneinde oorspronkelijke recepten te behouden; heeft met het oog hierop hoge verwachtingen van het toekomstige groenboek inzake kwaliteitsbele ...[+++]


(12 ) The establishment of nutrient profiles should take into account the content of different nutrients and substances with a nutritional or physiological effect, in particular those such as fat, saturated fat, trans-fatty acids, salt/sodium and sugars, excessive intakes of which in the overall diet are not recommended, as well as poly- and mono-unsaturated fats, available carbohydrates other than sugars, vitamins, minerals, prote ...[+++]

(12) Bij de vaststelling van een voedingsprofiel dient te worden gekeken naar het gehalte aan verschillende nutriënten en stoffen met een nutritioneel of fysiologisch effect, met name vetten, verzadigde vetten, transvetzuren, zout/natrium en suikers, waarvan een overmatige inname in de totale voeding niet aanbevolen wordt, alsmede enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, andere beschikbare koolhydraten dan suikers, vitaminen, mineralen, eiwitten en voedingsvezels.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Free fatty acid content' ->

Date index: 2022-11-14
w