- Increased sustainability and competitiveness, while safeguarding consumer health and decreasing environmental impacts, in agriculture, forestry, fisheries and aquaculture through the development of new technologies, equipment, monito
ring systems, novel plants and production systems, the improvement of
the scientific and technical basis of fisheries and crop management, the latter through selected plant breeding, plant health and o
ptimised production systems ...[+++] , and a better understanding of the interaction between different systems (agriculture and forestry; fisheries and aquaculture) across a whole ecosystem approach.- Meer duurzaamheid en concurrentievermogen, met garanties voor de gezondheid van de consument en met minder milieueffecten in de landbouw, bosbouw, visserij en aquicultuur via de ontwikkeling van nieuwe technologieën, apparatuur, monitoringsy
stemen, innovatieve planten en productiesystemen, de verbetering van de we
tenschappelijke, en technische grondslag van het visserij- en gewasbeheer door selectieve plantenveredeling, bevordering van de gezondheid van planten en geopti
maliseerde productiesystemen ...[+++], en een beter inzicht in de interactie tussen verschillende systemen (landbouw en bosbouw; visserij en aquicultuur), gezien over een volledig ecosysteem.