4. Die Mitgliedstaaten können gemeinsam mit der Kommission eine Anpassung der Vorschriften gemäß Anhang I and II sowie die damit verbundenen, von der Kommission angenommenen Durchführungsbestimmungen zulassen, um den Erfordernissen von Lebensmittelunternehmen in Regionen in schwieriger geographischer Lage oder Regionen mit Versorgungss
chwierigkeiten, die lokale Märkte beliefern, Rechnung zu tragen, oder jenen traditionellen Herstellungsmethoden oder Rohstoffen, die nach wissenschaftlichen Erkenntnissen, bewährter Praxis oder Tradition nachweislich für den Herstellungsprozess charakteristisch sind und nachweislich keine nachhaltigen Auswi
...[+++]rkungen auf die Hygiene der Nahrungsmittel haben, Rechnung zu tragen.4. De lidstaten kunnen samen met de Commissie een aanpassing van de in de bijlagen I en II vastgestelde voorschriften alsmede de ter uitvoering daarvan door de Commissie goedgekeurde maatregelen toestaan o
m te voorzien in de behoeften van levensmiddelenbedrijven die gevestigd zijn in regio's met problemen op grond van hun geografische ligging of met voorzieningsprob
lemen en die aan de lokale markt leveren, of om rekening te houden met de traditionele productiemethoden en grondstoffen waarvan o
...[+++]p grond van wetenschappelijke inzichten, beproefde ervaring of traditie kan worden aangetoond dat zij kenmerkend zijn voor het productieproces en geen schadelijke gevolgen hebben voor de hygiënische kwaliteit van het levensmiddel.