„Lebensmittelzusatzstoff“: ein Stoff mit oder ohne Nährwert, der
in der Regel weder selbst als Lebensmittel verzehrt noch als charakteristische Lebensmi
ttelzutat verwendet wird und einem Lebensmittel aus technologischen Gründen bei der Herstellung, Verarbeitung, Zubereitung, Behandlung, Verpackung, Beförderung oder Lagerung zugesetzt wird, wod
urch er selbst oder seine Nebenprodukte mittelbar oder unmittelbar ...[+++] zu einem Bestandteil des Lebensmittels werden oder werden können.„levensmiddelenadditief”: elke stof, met of zonder voedingswaarde, die op zichzelf gewoonli
jk niet als voedsel wordt geconsumeerd en gewoonlijk niet als kenmerkend voedselingrediënt wordt gebruikt, en die voor technologische doeleinden bij het vervaardigen, verwerken, bereiden, behandelen, verpakken, vervoeren of opslaan
van levensmiddelen bewust aan deze levensmiddelen wordt toegevoegd, met als gevolg of redelijkerwijs te verwachten gevolg dat de stof zelf of bijproducten ervan, direct of indirect, een bestanddeel van die levensmidde
...[+++]len worden.