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Psr
Quality liqueur wines psr
Quality liqueurs wines produced in a specified region
Quality semi-sparkling wines psr
Quality wine produced in a specific region
Quality wine produced in a specified region
Quality wine psr
Quality wines psr
Qwpsr
Wine of designated origin
Wine of superior quality

Vertaling van "wines psr which " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
quality liqueurs wines produced in a specified region | psr [Abbr.] | quality liqueur wines psr [Abbr.]

vins et liqueur de qualité produits dans des régions determinées | v.l.q.p.r.d. [Abbr.]


quality semi-sparkling wines produced in a specified region | psr [Abbr.] | quality semi-sparkling wines psr [Abbr.]

vins pétillants de qualité produits dans des régions déterminées | v.p.q.p.r.d. [Abbr.]


wine of superior quality [ quality wine produced in a specific region | quality wines psr | qwpsr | wine of designated origin ]

vin de qualité supérieure [ v.q.p.r.d. | vin d'appellation d'origine contrôlée | vin délimité de qualité supérieure | vins de qualité produits dans des régions déterminées | VQPRD ]


quality wine produced in a specific region | quality wine produced in a specified region | quality wine psr | qwpsr [Abbr.]

vin de qualité produit dans une région déterminée | VQPRD [Abbr.]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Slovakia stated that the designation ‘Tokajská/Tokajské/Tokajský vinohradnícka oblasť’ was mistakenly put on the list of quality wines psr, and that it was actually the name ‘Vinohradnícka oblasť Tokaj’ which appeared in the national legislation.

À cet égard, la Slovaquie indiquait que l’appellation « Tokajská/Tokajské/Tokajský vinohradnícka oblasť » avait été mise sur la liste des v.q.p.r.d. par erreur et que c’était bien la dénomination « Vinohradnícka oblasť Tokaj » qui figurait dans sa législation nationale.


However, point D.2 of that Annex provides that, until 31 August 2005 at the latest, in the case of a traditional practice governed by special provisions of the Member State of production, that Member State may permit on certain conditions, by means of express authorisations and subject to suitable controls, that a quality sparkling wine psr be obtained by adding to the basic product from which the wine is made one or more wine-sector products which do not originate in the specified region whose name the wine bears.

Toutefois, conformément au point D.2 de ladite annexe, lorsqu’il s’agit d’une pratique traditionnelle réglée par des dispositions particulières de l’État membre producteur, cet État membre peut permettre, sous certaines conditions, jusqu’au 31 août 2005 au plus tard, par des autorisations expresses et sous réserve d’un contrôle approprié, qu’un vin mousseux de qualité produit dans les régions déterminées (v.m.q.p.r.d.) soit obtenu en corrigeant le produit de base de ce vin par l’adjonction d’un ou de plusieurs produits vitivinicoles non originaires de la région déterminée dont ce vin porte le nom.


(2) However, point D.2 of that Annex provides that, until 31 August 2003 at the latest, in the case of a traditional practice governed by special provisions of the Member State of production, that Member State may permit on certain conditions, by means of express authorisations and subject to suitable controls, that a quality sparkling wine psr be obtained by adding to the basic product from which the wine is made one or more wine-sector products which do not originate in the specified region whose name the wine bears.

(2) Toutefois, et conformément au point D.2 de ladite annexe VI, lorsqu'il s'agit d'une pratique traditionnelle réglée par des dispositions particulières de l'État membre producteur, cet État membre peut permettre, sous certaines conditions, jusqu'au 31 août 2003 au plus tard, par des autorisations expresses et sous réserve d'un contrôle approprié, qu'un v.m.q.p.r.d. soit obtenu en corrigeant le produit de base de ce vin par l'adjonction d'un ou de plusieurs produits vitivinicoles non originaires de la région déterminée dont ce vin porte le nom.


- rosé wines and only those other quality wines psr and "vinho regional" which can be proven to have already been correctly and traditionally presented in "cantil"-type bottles before they were classified as quality wines psr and "vinho regional".

- aux vins rosés et aux seuls autres vins v.q.p.r.d. et "vinho regional" pour lesquels il est démontré qu'avant leur classement en v.q.p.r.d. et "vinho regional" ils étaient déjà présentés de manière loyale et traditionnelle dans le type de bouteille "cantil".


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—rosé wines and only those other quality wines psr and ‘vinho regional’ which can be proven to have already been correctly and traditionally presented in ‘cantil’-type bottles before they were classified as quality wines psr and ‘vinho regional’.

aux vins rosés et aux seuls autres vins v.q.p.r.d. et «vinho regional» pour lesquels il est démontré qu'avant leur classement en v.q.p.r.d. et «vinho regional» ils étaient déjà présentés de manière loyale et traditionnelle dans le type de bouteille «cantil».


A table wine which has been the subject of a storage contract may not subsequently be recognised as a quality wine psr or used in making a quality wine psr, a quality sparkling wine psr, a quality liqueur wine psr or a quality semi-sparkling wine psr as defined in Article 54(1) of Regulation (EC) No 1493/1999.

Un vin de table ayant fait l'objet d'un contrat de stockage ne peut, par la suite, être reconnu comme v.q.p.r.d. ni être utilisé pour l'élaboration d'un v.q.p.r.d., d'un v.m.q.p.r.d., d'un v.l.q.p.r.d. ou d'un v.p.q.p.r.d, définis à l'article 54, paragraphe 1, du règlement (CE) no 1493/1999.


A table wine which has been the subject of a storage contract may not subsequently be recognised as a quality wine psr or used in making a quality wine psr, a quality sparkling wine psr, a quality liqueur wine psr or a quality semi-sparkling wine psr as defined in Article 54(1) of Regulation (EC) No 1493/1999.

Un vin de table ayant fait l'objet d'un contrat de stockage ne peut, par la suite, être reconnu comme v.q.p.r.d. ni être utilisé pour l'élaboration d'un v.q.p.r.d., d'un v.m.q.p.r.d., d'un v.l.q.p.r.d. ou d'un v.p.q.p.r.d, définis à l'article 54, paragraphe 1, du règlement (CE) no 1493/1999.


(60) experience has shown the need to draw up precise rules for reclassifying quality wines psr as table wines and to specify the cases in which the producer has the option of not requesting that a product appearing in his harvest or production declaration as a product suitable for yielding a quality wine psr be classified as a quality wine psr;

(60) l'expérience montre qu'il est nécessaire d'établir avec plus de précision les règles concernant le déclassement des v.q.p.r.d. en vin de table et de prévoir les cas dans lesquels le producteur peut ne pas demander le classement en v.q.p.r.d. d'un produit figurant dans sa déclaration de récolte ou de production en tant que produit apte à donner un v.q.p.r.d.;


(59) taking into account traditional conditions of production, the nature and scope of the factors which enable each of the quality wines psr to be distinguished must be listed and defined; a common move to harmonise quality requirements should nevertheless be made; these factors should be: the demarcation of the area of production, vine varieties, cultivation methods, wine-making methods, minimum natural alcoholic strength by volume, yield per hectare and analysis and assessment of organoleptic characteristics; particular rules should be laid down for ...[+++]

(59) il est nécessaire d'énumérer et de définir la nature et la portée des éléments permettant de caractériser chacun des v.q.p.r.d. en tenant compte des conditions traditionnelles de production; il importe, cependant, que soit réalisé un effort commun d'harmonisation en ce qui concerne les exigences de qualité; lesdits éléments doivent être les suivants: délimitation de l'aire de production, encépagement, pratiques culturales, méthodes de vinification, titre alcoométrique volumique minimal naturel, rendement à l'hectare, analyse et appréciation des caractéristiques organoleptiques; eu égard à la nature particulière des vins de liqueur de quali ...[+++]


These suggestions concern: - safeguarding potable alcohols - storage of cyclical surpluses (which makes it possible to reduce cyclical distillation) - more appropriate use of green cropping - framework for grubbing-up measures - flexibility in structural measures - adjustment of enrichment rules without calling into question traditional forms of production - clarification of the idea of including quality wines psr in reference quantities.

Ces ouvertures concernent : - sauvegarde des alcools de bouche - stockage des excédents conjoncturels (ce qui permet d'alléger les distillations conjoncturelles) - utilisation mieux adaptée de la récolte en vert - encadrement des mesures d'arrachage - flexibilité des mesures structurelles - adaptation des règles d'enrichissement sans remettre en question les productions traditionnelles - précision sur la notion d'inclusion des vqprd dans les quantités de référence.




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'wines psr which' ->

Date index: 2021-11-27
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