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Aromatic wine
Aromatized wine
Cheese and wine
Cheese and wine party
Cheese and wine reception
Cooperative wine-cellar
Cooperative wine-processing establisment
Dessert wine
Flavored wine
Flavoured wine
Fortified wine
Higher business education
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Higher commercial education
Higher commercial school
Liqueur wine
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Pearl wine
Perl wine
Petillant wine
Port wine
Quality wine produced in a specific region
Quality wines psr
Qwpsr
Semi-sparkling wine
Service of Wines
Sherry
Wine
Wine Service
Wine and cheese
Wine and cheese party
Wine and cheese reception
Wine cocktail
Wine cooperative
Wine fortified for distillation
Wine growers' cooperative
Wine of designated origin
Wine of superior quality

Vertaling van "wine is higher " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


cheese and wine party [ cheese and wine | wine and cheese party | wine and cheese | wine and cheese reception | cheese and wine reception ]

vin et fromage


fortified wine [ dessert wine | liqueur wine | Madeira wine | port wine | sherry | wine fortified for distillation ]

vin fortifié [ marsala | porto | vin de liqueur | vin viné | xérès ]


higher business education | higher business school | higher commercial education | higher commercial school

enseignement économique et administratif supérieur


aromatic wine [ aromatized wine | flavoured wine | flavored wine | wine cocktail ]

vin aromatisé [ vin aromatique ]


wine of superior quality [ quality wine produced in a specific region | quality wines psr | qwpsr | wine of designated origin ]

vin de qualité supérieure [ v.q.p.r.d. | vin d'appellation d'origine contrôlée | vin délimité de qualité supérieure | vins de qualité produits dans des régions déterminées | VQPRD ]


Service of Wines (Wine Stewards) [ Wine Service (Wine Waiter) ]

Service des vins (sommellerie)


semi-sparkling wine (1) | petillant wine (2) | perl wine (3) | pearl wine (4)

vin pétillant | vin perlé


cooperative wine-cellar | cooperative wine-processing establisment | wine cooperative | wine growers' cooperative

cave coopérative | coopérative vinicole | coopérative viticole | syndicat vinicole


EEC Committee for the Wine, Aromatic Wine, Sparkling Wine and Liqueur Wine Industries and Trade

comité de la CEE des industries et du commerce des vins, vins aromatisés, vins mousseux, vins de liqueur | CICV [Abbr.]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Wines having higher quality characteristics and whose production rules regulations are much stricter than others.

Vins ayant des caractéristiques de qualité supérieure et dont les règles de production sont beaucoup plus strictes.


Red wine or white quality wine made exclusively from grapes from classical wine grape varieties typical of the region; the must used in production has a natural minimum alcoholic strength which is at least 1 % by volume higher than the natural minimum alcoholic strength prescribed for the wine-growing zone in which the grapes have been harvested; total alcoholic strength at least 11,5 % by volume; residual sugar content not exceeding 15 g/l and not exceeding twice the total acidity content; indication of a single wine grape variety, indication of vint ...[+++]

Vin rouge ou vin blanc de qualité issu exclusivement de raisins des variétés classiques à raisins de cuve typiques de la région; le moût utilisé dans la production a un titre alcoométrique minimal naturel qui est au moins de 1 % vol. supérieur au titre alcoométrique minimal naturel prescrit pour la zone viticole dans laquelle les raisins ont été récoltés; titre alcoométrique total d'au moins 11,5 % vol.; teneur en sucre résiduel ne dépassant pas 15 g/l et ne dépassant pas deux fois la teneur totale en acidité; indication d'une variété à raisins de cuve unique, indication du millésime, mais aucune indication de goût.


White quality wine, exclusively produced from grapes of the wine grape variety Riesling, the must used for production has shown a natural alcoholic strength which is at least 1,5 % by volume higher than the natural minimum alcoholic strength prescribed for the specified wine-growing zone or the part of it in which the grapes have been harvested, and which has achieved a quality number of at least 3,0 in the quality test.

Vin blanc de qualité produit exclusivement à partir de raisins de la variété à raisins de cuve de Riesling; le moût utilisé pour la production a un titre alcoométrique naturel qui est au moins de 1,5 % vol. supérieur au titre alcoométrique naturel prescrit pour la zone viticole spécifique ou la partie de celle-ci dans laquelle les raisins ont été récoltés, et qui a obtenu un résultat de qualité d'au moins 3,0 au test de qualité.


Term reserved for the Ribatejano Regional Wine that has a minimum natural alcohol strength required for the wine growing zone in question, an actual alcoholic strength maximum of 10,5 % vol, a fixed acidity expressed in terms of tartaric acid, equal to, or higher than 4 g/l, a maximum pressure of 1 bar and the remaining analytical parameters being in agreement with the values defined for wine with geographical indication in general.

Mention réservée au vin régional de Ribatejano qui a un titre alcoométrique naturel minimal exigé pour la zone viticole en question, un titre alcoométrique volumique acquis maximum de 10,5 % vol., une acidité fixe exprimée en termes d'acide tartrique, égale ou supérieure à 4 g/l, une pression maximale de 1 bar, les paramètres analytiques restants étant conformes aux valeurs définies pour les vins bénéficiant d'une indication géographique en général.


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Term reserved for the Estremadura Regional Wine that has the minimum natural alcoholic strength required for the wine growing zone in question, an actual alcoholic strength maximum of 10 % vol, a fixed acidity expressed in terms of tartaric acid, equal to, or higher than 4,5 g/l, a maximum pressure of 1 bar and the remaining analytical parameters being in agreement with the values defined for wine with geographical indication in general.

Mention réservée au vin régional d'Estremadura qui a le titre alcoométrique naturel minimal exigé pour la zone viticole en question, un titre alcoométrique volumique acquis maximum de 10 % vol., une acidité fixe exprimée en termes d'acide tartrique, égale ou supérieure à 4,5 g/l, une pression maximale de 1 bar, les paramètres analytiques restants étant conformes aux valeurs définies pour les vins bénéficiant d'une indication géographique en général.


Certainly we see tremendous possibilities for Canadian wine, particularly ice wines and higher-quality VQA wines, in the European market, more commensurate with what the Europeans sell into our market.

Il y a certainement d'excellentes possibilités pour le vin canadien, particulièrement pour les vins de qualité supérieure VQA, sur le marché européen, ce qui correspond davantage à ce que les Européens vendent sur notre marché.


Concentration on German style wines and higher quality vinifera grape varietals has contributed to this success.

Pour faire de tels progrès, on a misé sur les vins de type allemand et sur des variétés de raisin vinifère de haute qualité.


- Wine and spirits On imported wine and spirits, Japan not only applies very high custom duties (7 times higher than the Community tariff in the case of whisky, 9 times higher in the case of wine), but it tops this up with supplementary charges of up to 220% for whisky and cognac and 50 % for wine.

- les vins et alcools Le Japon applique aux vins et alcools importés non seulement des droits de douane très élevés (7 fois supérieurs au tarif communautaire pour le whisky, 9 fois pour le vin) mais s'y ajoutent des taxes supplémentaires qui peuvent aller jusqu'à 220 % pour le whisky et le cognac, 50 % pour le vin.


- Wine and spirits On imported wine and spirits, Japan not only applies very high custom duties (7 times higher than the Community tariff in the case of whisky, 9 times higher in the case of wine), but tops this with supplementary charges of up to 220% for whisky and cognac, 50 % for wine.

- les vins et alcools Le Japon applique aux vins et alcools importes non seulement des droits de douane tres eleves (7 fois superieurs au tarif communautaire pour le whisky, 9 fois pour le vin) mais s'y ajoutent des taxes supplementaires qui peuvent aller jusqu'a 220 % pour le whisky et le cognac, 50 % pour le vin.


- Wine and spirits On imported wine and spirits, Japan not only applies very high custom duties (7 times higher than the Community tariff in the case of whisky, 9 times higher in the case of wine), but tops this with supplementary charges of up to 46 % for whisky and 5O % for wine.

- les vins et alcools Le Japon applique aux vins et alcools importes non seulement des droits de douane tres eleves (7 fois superieurs au tarif communautaire pour le whisky, 9 fois pour le vin) mais s'y ajoutent des taxes supplementaires qui peuvent aller jusqu'a 220 % pour le whisky et le cognac, 50 % pour le vin.




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Date index: 2025-04-27
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