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Allocation Method Order
Beef Commission Act
Beef Industry Tribunal
Beef Tribunal
Beef animal
Beef cattle
Beef cubes
Beef on the bone
Beef-on-the-bone
Bone in beef
Bone-in beef
Boneless diced beef
Bullock
COM in beef and veal
Chopped beef
Common organisation of the market in beef and veal
Diced beef
Diced stewing beef
Fresh ground beef
Ground beef
Hamburg
Minced beef
Regular ground beef
Steer
Stew beef
Stewing beef
Tribunal of Inquiry into the Beef Industry
Tribunal of Inquiry into the beef industry

Traduction de «the beef » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
beef on the bone | beef-on-the-bone | bone in beef | bone-in beef

bœuf non désossé


Beef Commission Act [ An Act to Encourage and Promote the Development of the Beef Industry and to Establish the Nova Scotia Beef Commission ]

Beef Commission Act [ An Act to Encourage and Promote the Development of the Beef Industry and to Establish the Nova Scotia Beef Commission ]


Beef Industry Tribunal | Tribunal of Inquiry into the Beef Industry

Tribunal du boeuf


COM in beef and veal | common organisation of the market in beef and veal

OCM viande bovine | organisation commune des marchés dans le secteur de la viande bovine


Beef Tribunal | Tribunal of Inquiry into the beef industry

Commission d'enquête chargée d'examiner la situation dans l'industrie de la viande bovine | Commission d'enquête sur la viande bovine


beef on the bone [ beef-on-the-bone ]

boeuf non désos


Order establishing the method for allocating the import access quantity for beef and veal [ Allocation Method Order (Beef and Veal) ]

Arrêté établissant la méthode d'allocation de quotas de boeuf et de veau [ Arrêté sur la méthode d'allocation de quotas (boeuf et veau) ]


stewing beef | diced beef | diced stewing beef | stew beef | beef cubes | boneless diced beef

bœuf en cubes


ground beef | fresh ground beef | hamburg | minced beef | chopped beef | regular ground beef

bœuf haché


TRADUCTIONS EN CONTEXTE
4. The Board may, for the purpose of stabilizing the price of beef calves at the prescribed price, make payments pursuant to paragraph 10(1)(c) of the Agricultural Stabilization Act to any producer of beef calves who has more than five beef cows kept in his basic herd for the production of beef calves subject to the following conditions:

4. Pour stabiliser le prix des veaux de boucherie au prix prescrit, l’Office peut, aux termes de l’alinéa 10(1)c) de la Loi sur la stabilisation des prix agricoles, effectuer des paiements à l’éleveur qui possède un troupeau de base de plus de cinq vaches d’abattage, pour la production des veaux de boucherie, sous réserve des conditions suivantes :


(d) where a producer has beef cows registered under a provincial plan referred to in paragraph (b) and other beef cows, the payments shall, subject to this section, be made in respect of the beef cows registered under the provincial plan in excess of five and in respect of all the other beef cows; and

d) lorsqu’un producteur a des vaches de boucherie enregistrées en vertu d’un régime provincial visé à l’alinéa b) et d’autres vaches de boucherie, les paiements sont faits, sous réserve de cet article, pour les vaches de boucherie, enregistrées en vertu du régime provincial, en excès de cinq et pour toutes les autres vaches de boucherie, et


(c) designate that the farm products in relation to which the Canadian Beef Cattle Research, Market Development and Promotion Agency may exercise its powers are beef cattle, beef and beef products as defined in the annexed schedule, and

c) désignons les bovins de boucherie, le boeuf et les produits du boeuf, au sens de l’annexe ci-après, comme produits agricoles ressortissant à l’Office canadien de recherche, de développement des marchés et de promotion des bovins de boucherie;


(2) Where it is impossible to take an accurate fat measurement of a beef carcass, the grader shall determine the fat level through an assessment of the external fat on the beef carcass or by an examination of the fat on the right side of the beef carcass after it has been knife-ribbed.

(2) S’il est impossible de prendre une mesure précise du gras de la carcasse de boeuf, le classificateur détermine l’épaisseur de gras de la carcasse par une appréciation du gras de couverture de celle-ci ou par un examen du gras sur le côté droit de la carcasse, après que l’incision transversale a été pratiquée.


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9 (1) A grader, or an employee of an establishment under the direct supervision of a grader, shall, when requested by a person in authority at the establishment to grade-stamp a beef carcass, mark the beef carcass with a grade stamp, in red ink, on the short loin and rib, on both sides of the beef carcass.

9 (1) Le classificateur ou un employé de l’établissement, sous la surveillance directe du classificateur, qui, à la demande d’un responsable de l’établissement, appose l’estampille de classification sur une carcasse de boeuf doit le faire à l’encre rouge sur les deux côtés de celle-ci, sur la longe courte et la côte.


In the quota year 2000/2001 approximately 39 700 tonnes were imported under the preferential terms applicable to high quality beef. The imported quantity corresponded to just a little more than half a percentage point of the Community consumption of beef in that same period.

Au cours de l'année contingentaire 2000/2001, quelque 39 700 tonnes ont été importées aux conditions préférentielles applicables à la viande bovine de haute qualité, un chiffre qui correspond à un peu plus de 0,5 % de la consommation communautaire de viande bovine au cours de la même période.


(7c) Council Regulation (EC) No 2826/2000 of 19 December 2000 on information and promotion actions for agriculture products on the internal market provides for the possibility of an EU-wide information campaign on the health and safety, quality and labelling aspects of European beef to be funded entirely or in part from the Community's agricultural promotion budget, such a campaign should be established and commence when all provisions for identification and control of the disease are in place and functioning properly throughout the Community.

(7 quater) Il conviendrait de définir, puis d'engager, puisque le règlement (CE) nº2826/2000 du Conseil, du 19 décembre 2000 , donne la possibilité de la financer, en totalité ou partie, sur le budget communautaire de promotion de l'agriculture, une campagne d'information sur les aspects sanitaires, la sécurité alimentaire, la qualité et l'étiquetage de la viande de bœuf et de la lancer dans toute l'Union européenne dès que toutes les dispositions pour la détection et le contrôle de la maladie seront en place et fonctionneront correctement sur tout le territoire communautaire.


I think we have to take out the poor-quality calves that are born so that in the long run we can produce quality beef. An attack on suckler cows and their numbers is exactly the wrong way to go, because this is very much quality, grass-fed beef, in which the consumer has great confidence.

Nous devons, selon moi, retirer les veaux de qualité inférieure pour que, à l'avenir, nous puissions produire du bœuf de qualité. Il serait tout à fait inapproprié de s'en prendre au bétail allaitant et à son nombre étant donné qu'il s'agit de viande de qualité supérieure, de bœuf de pâturage qui recueille toute la confiance du consommateur.


On the other hand, the compulsory labelling of category would increase the production costs of fresh meat products by what could be a large percentage figure, which, of course, would be passed on to the consumer. On this there is agreement between beef producers, the meat processing industry, retailers and consumer organisations.

L'obligation de mentionner la catégorie augmenterait cependant les frais de production des produits de viande fraîche de plusieurs pour cent même, ce qui se répercuterait naturellement sur le prix. Dans cette question, les positions des producteurs de la viande bovine, de l'industrie de la charcuterie, du commerce en détail et des organisations de consommateurs s'accordent.


– (FR) Mr President, I would nevertheless like to point out that by deciding not to lift the ban on British beef, France, in the case in point, is merely applying the Treaty which gives each State the opportunity to ban or restrict imports in order to protect the health and life of humans and animals. Personally, I am delighted that the precautionary principle has taken precedence over free trade.

- Monsieur le Président, je voudrais rappeler quand même qu'en décidant de ne pas lever l'embargo contre la viande bovine anglaise, la France en l'occurrence ne fait qu'appliquer le Traité qui laisse la possibilité à chaque État d'interdire ou de restreindre ses importations pour des raisons de protection de la santé et de la vie des personnes et des animaux. Personnellement, je me réjouis que le principe de précaution soit prioritaire sur le libre commerce.




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Date index: 2023-04-08
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