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Cephalopod
Crustacean collector
Imitation seafood
Imitation shellfish
Kamaboko
Mollusc
Mussel farming
On foot aquatic resources collector
On foot seaweed collector
Oyster farming
Range of shellfish cultivation systems
Shellfish
Shellfish analog
Shellfish breeding
Shellfish collector
Shellfish cultivation systems
Shellfish culture
Shellfish farming
Shellfish substitute
Shellfish water
Shellfish waters
Shellfish-farming
Squid
Surimi seafood
Techniques to cultivate shellfish
Waters capable of supporting shellfish
Waters favourable to shellfish growth
Ways to cultivate shellfish

Vertaling van "shellfish $108 " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
range of shellfish cultivation systems | techniques to cultivate shellfish | shellfish cultivation systems | ways to cultivate shellfish

systèmes de conchyliculture


shellfish breeding | shellfish culture | shellfish-farming

conchyliculture


imitation shellfish | shellfish analog | shellfish substitute | imitation seafood | surimi seafood | kamaboko

simili-fruits de mer




mollusc [ cephalopod | shellfish | squid ]

mollusque [ calamar | calmar | céphalopode | encornet ]


shellfish water | waters favourable to shellfish growth

eau conchycole | eau conchylicole


shellfish farming [ mussel farming | oyster farming ]

conchyliculture [ élevage des coquillages | élevage des huîtres | élevage des moules | mytiliculture | ostréiculture ]


crustacean collector | on foot seaweed collector | on foot aquatic resources collector | shellfish collector

ouvrier de collecte de ressources aquatiques | ouvrier de collecte de ressources aquatiques/ouvrière de collecte de ressources aquatiques | ouvrière de collecte de ressources aquatiques


shellfish waters

eaux riches en mollusques et crustacés


waters capable of supporting shellfish

zone conchylicole
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Today, pursuant to Standing Order 108(3)(e), in consideration of chapter 4, “Fisheries and Oceans—Managing Atlantic Shellfish in a Sustainable Manner” of the April 1999 report of the Auditor General of Canada, we have as our witnesses, Mr. Denis Desautels, the Auditor General of Canada, and Mr. John O'Brien, principal of the audit operations of the Auditor General's office.

Aujourd'hui, conformément à l'alinéa 108(3)e) du Règlement, étude du chapitre 4, «Pêches et Océans—La gestion durable des stocks de mollusques et de crustacés de l'Atlantique» du rapport du vérificateur général du Canada d'avril 1999, nous allons entendre comme témoins M. Denis Desautels, le vérificateur général du Canada, et M. John O'Brien, directeur principal, opérations de vérification du Bureau du vérificateur général.


Pursuant to Standing Order 108(3)(e), the Committee proceeded to consider Chapter 4 (Fisheries and Oceans - Managing Atlantic Shellfish in a Sustainable Manner) of the April 1999 Report of the Auditor General of Canada.

Conformément à l'alinéa 108(3)e) du Règlement, le Comité examine le chapitre 4 (Pêches et Océans - La gestion durable des stocks de mollusques et de crustacés de l'Atlantique) du rapport du vérificateur général du Canada d'avril 1999.


That pursuant to Standing Order 108(2), the House of Commons Standing Committee on Fisheries and Oceans, after completing its study on aquaculture on the west coast, study the shellfish industry, etc.

Que, conformément au paragraphe 108(2) du Règlement, le Comité permanent des pêches et des océans de la Chambre des communes, après avoir terminé son étude de l'aquaculture sur la côte Ouest, procède à une étude du secteur des crustacés.


That, pursuant to Standing Order 108 (2), the House of Commons Standing Committee on Fisheries and Oceans study the shellfish industry in Atlantic Canada and Quebec, including but not limited to current and past management plans for the snow crab fishery in all areas and related licensing decisions, sharing arrangements among the snow crab fishery fleets, and the assistance program for lobster fishermen, and call to appear the Minister of Fisheries and Oceans with the appropriate departmental officials, Mr. Tim Rhyno, a crab licence holder, and representatives of corporate, traditional and aboriginal fleets and the processing sector, par ...[+++]

Que, conformément au paragraphe 108(2) du Règlement, le Comité permanent des pêches et des océans de la Chambre des communes étudie le secteur des crustacés dans les provinces atlantiques et au Québec, examinant entre autres les plans de gestion présents et passés pour toutes les zones de pêche au crabe et les décisions relatives aux permis qui y sont liées, les ententes de partage entre les flottilles de pêche au crabe, et le programme d'aide aux pêcheurs de homard, et invite à comparaître la ministre des Pêches et des Océans avec les hauts fonctionnaires pertinents, M. Tim Rhyno, titulaire de permis de pêche au crabe, et des représenta ...[+++]


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Looking at an average between 1995 and 1998, the landed value for salmon would be $88 million, representing 15 per cent of the total; herring, $68 million, representing 12 per cent; groundfish, $117 million, representing 20 per cent; and shellfish, $108 million, representing 19 per cent.

Si on étudie les moyennes enregistrées entre 1995 et 1998, la valeur au débarquement du saumon représentait 88 millions de dollars, soit 15 p. 100 de la valeur totale au débarquement; le hareng, 68 millions de dollars, soit 12 p. 100; le poisson de fond, 117 millions de dollars, soit 20 p. 100, et les fruits de mer, 108 millions de dollars, ou 19 p. 100.


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