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Carry out evaluation forms of calls
Cheese aging
Complete an evaluation form of a call
Complete evaluation forms of calls
Completing evaluation forms of calls
Cream ripener
Cream ripening
Cream ripening vat
Cut vacuum formed workpiece
Cutting vacuum formed workpiece
Gas ripened
Gas-ripened
Gonad maturation
Gonad ripening
Gonadal maturation
Maturing of cheese
Onset of ripening
Ripener
Ripening agent
Ripening firm
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Ripening of cream
Ripening of gonads
Ripening shed
Trim vacuum formed workpiece
Trimming vacuum formed workpiece

Vertaling van "ripened form " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

affinage de fromage | maturation de fromage




cream ripener | cream ripening vat

cuve de maturation de la crème


gonadal maturation [ gonad maturation | ripening of gonads | gonad ripening ]

maturation des gonades [ développement des gonades ]


ripening agent [ ripener ]

agent de mûrissement [ substance de maturation ]


gas ripened [ gas-ripened ]

mûri en atmosphère gazeuse [ mûri sous atmosphère gazeuse ]


cream ripening | ripening of cream

maturation de la crème


complete an evaluation form of a call | completing evaluation forms of calls | carry out evaluation forms of calls | complete evaluation forms of calls

remplir des formulaires d'évaluation des appels


cutting vacuum formed workpiece | trim vacuum formed workpiece | cut vacuum formed workpiece | trimming vacuum formed workpiece

couper une pièce à usiner moulée sous vide


IN-CONTEXT TRANSLATIONS
As well as being directly consumed in fresh or ripened form, ‘Brocciu corse’/‘Brocciu’ is used in the preparation of typical regional specialities such as omelettes with wild mint, Imbrucciata (a tart) and Ciaccia (doughnuts).

Outre sa consommation à l’état frais ou affiné, le Brocciu corse/Brocciu sert également à la confection de spécialités typiques de la cuisine corse, telles qu’omelettes accompagnées de menthe sauvage, imbrucciata (tarte) et ciaccia (beignets).


The organoleptic characteristics of ‘Kalamata’ PDO olive oil are largely due to the aromatic substances that are formed because of the specific characteristics of the soil (light, calcareous soils) and the fact that the trees have a reduced water intake, because rainfall is low when the fruit is ripening and the olive trees grown for olive oil production in the defined geographical area receive limited irrigation,

Les propriétés organoleptiques de l’huile d’olive AOP «Kalamata» sont dues dans une large mesure aux substances aromatiques qui se forment en raison des caractéristiques particulières du sol (sols légèrement calcaires) et de l’absorption réduite d’eau par les arbres, qui s’explique par une faible pluviosité pendant la période de maturation des olives et par l’irrigation limitée des oliviers pour la production d’huile d’olive dans l’aire géographique délimitée;


the moderately strong winds and the hilly terrain in combination with the cup-shaped form created by the farmers’ pruning (3-4 main branches per tree and removal of part of the foliage from within), which mean that the olive groves have optimal exposure to light and are well aired, so the fruit ripens properly, factors that determine the specific characteristics of the oil produced, which is rich in pigments, with an intense colour and a pleasant taste.

les vents d’intensité moyenne et le relief mamelonné de la région, en combinaison avec la taille en gobelet (3-4 tiges par arbre et suppression d’une partie de la frondaison par l’intérieur) à laquelle les oléiculteurs soumettent les arbres, favorisent le bon éclairage et la bonne aération des oliveraies et entraînent la maturation correcte des olives, éléments qui déterminent les caractéristiques particulières de l’huile d’olive produite et font en sorte que l’huile d’olive obtenue soit riche en pigments et ait une coloration prononcée et un goût agréable.


This standardised thickened fresh cheese is then enriched with ripening cultures, formed and stored for ripening.

Ce fromage frais épaissi normalisé est ensuite enrichi au moyen de cultures d'affinage, avant d'être mis en forme et stocké aux fins de l'affinage.




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'ripened form' ->

Date index: 2024-11-26
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