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Access provider
Agricultural method
Apply chiropractic techniques for maternal healthcare
Cropping techniques
Cultivation techniques
Evaluation
Evaluation method
Evaluation techniques
Farm work
Farming technique
Internet access provider
Internet provider
Internet service provider
Offer clinical chiropractic neurology
Provide chiropractic clinical neurology
Provide chiropractic maternal health care
Provide chiropractic maternal health-care
Provide chiropractic maternal healthcare
Provide clinical chiropractic neurology
Provide osteopathic treatment of animals
Provider
Service provider

Vertaling van "provided and techniques " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
apply chiropractic techniques for maternal healthcare | provide chiropractic maternal health care | provide chiropractic maternal healthcare | provide chiropractic maternal health-care

fournir des soins chiropratiques maternels


provide osteopathic treatment of animals | use osteopathic technique to improve health of animals | apply osteopathic techniques to improve health of animals | use osteopathic techniques to improve health of animals

utiliser des techniques d’ostéopathie pour améliorer la santé d'animaux


apply advanced competences of clinical neurology to chriopractic techniques | offer clinical chiropractic neurology | provide chiropractic clinical neurology | provide clinical chiropractic neurology

appliquer la neurologie clinique aux techniques chiropratiques


Internet access provider [ access provider | internet provider | internet service provider | provider | service provider ]

fournisseur d'accès


cultivation techniques [ cropping techniques | farm work | agricultural method(GEMET) | farming technique(GEMET) ]

technique culturale [ travaux agricoles ]


evaluation method [ evaluation | Evaluation techniques(AGROVOC) | Evaluation(ECLAS) | Evaluation techniques(ECLAS) ]

méthode d'évaluation [ évaluation | mise à l'épreuve ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Best Available Techniques : as per the definition of EU Directive 96/61/EC (Article 2 (1), “Best Available Techniques” shall mean the most effective and advanced stage in the development of activities and their methods of operation which indicate the practical suitability of particular techniques for providing in principle the basis for emission limit values designed to prevent and, where that is not practicable, generally to reduce emissions and the impact on the environment as a whole:

Meilleures techniques disponibles : selon la définition de la directive 96/61/CE de l'Union européenne (article 2, point 1), on entend par “meilleures techniques disponibles” le stade de développement le plus efficace et avancé des activités et de leurs modes d'exploitation, démontrant l'aptitude pratique de techniques particulières à constituer, en principe, la base des valeurs limites d'émission visant à éviter et, lorsque cela s'avère impossible, à réduire de manière générale les émissions et l'impact sur l'environnement dans son ensemble:


3. Member States shall ensure that continuing education and training after qualification is provided and, in the special case of the clinical use of new techniques, training is provided on these techniques and the relevant radiation protection requirements.

3. Les États membres veillent à ce qu'un enseignement et une formation continus soient dispensés après l'obtention d'un diplôme et, dans le cas particulier de l'utilisation médicale de nouvelles techniques, à ce qu'une formation à ces techniques et aux exigences de radioprotection qui en découlent soit dispensée.


aiding in the manufacture, processing, preparation, treatment, packing, transport or storage of food, including food additives, food enzymes and food flavourings, provided that the food additive is not used to disguise the effects of the use of faulty raw materials or of any undesirable practices or techniques, including unhygienic practices or techniques, during the course of any such activities.

aider à la fabrication, à la transformation, à la préparation, au traitement, à l’emballage, au transport ou à l’entreposage des denrées alimentaires, y compris des additifs, enzymes et arômes alimentaires, à condition que l’additif alimentaire ne soit pas utilisé pour masquer les effets de l’emploi de matières premières défectueuses ou de méthodes inappropriées, y compris des pratiques ou techniques non hygiéniques, au cours d’une de ces opérations.


‘best available techniques’ means the most effective and advanced stage in the development of activities and their methods of operation which indicate the practical suitability of particular techniques for providing in principle the basis for release limitations designed to prevent and, where that is not practicable, generally to reduce releases of chemicals listed in Part I of Annex C and their impact on the environment as a whole.

par «meilleures techniques disponibles», on entend le stade de développement le plus efficace et avancé des activités et de leurs modes d'exploitation, démontrant l'aptitude pratique de techniques particulières à constituer, en principe, la base de limitations des rejets visant à prévenir et, lorsque cela s'avère impossible, à réduire de manière générale les rejets des substances chimiques énumérées à la partie I de l'annexe C et leur impact sur l'environnement dans son ensemble.


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(4) For substances in Group A of Annex 1 to Directive 96/23/EC, if one of the following techniques are used in the analytical procedure: HPLC coupled with full-scan diode array spectrophotometry (DAD); HPLC coupled with fluorescence detection; HPLC coupled to an immunogram; two-dimensional TLC coupled to spectrometric detection; a maximum of one identification point may be contributed, providing that the relevant criteria for these techniques are fulfilled.

(4) Pour les substances reprises dans le groupe A de l'annexe 1 de la directive 96/23/CE, lorsqu'une des techniques ci-après est utilisée dans la procédure d'analyse: CLHP couplée à la spectrophotométrie à réseau de diodes (DAD) en balayage complet, CLHP couplée à la détection fluorimétrique, CLHP couplée à un immunogramme, la CCM 2D couplée à la détection spectrométrique, elle peut contribuer à un seul point d'identification au maximum, pour autant que les critères applicables à ces techniques soient remplis.


MPEG-2 is a flexible and open standard which provides a technique for eliminating redundant information from a video signal to save transmission resources and storage space on storage media such as optical discs.

La norme MPEG-2 est une technique permettant d'éliminer les informations redondantes d'un signal vidéo pour économiser des ressources de transmission et de l'espace mémoire sur des supports de mémoire tels que les disques optiques.


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