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Conduct larval weaning process in nursery stage
Conducting larval weaning process in nursery stage
Food industry
Food processing
HTST
HTST pasteurisation
Handle larval weaning process in nursery stage
Harvest process overseeing
High temperature short time
High-temperature short time pasteurisation
Larval weaning process handling in nursery stage
Operate a pasteurisation process
Operate pasteurisation processes
Oversee harvest process
Overseeing harvest process
Pasteurisation
Pasteurisation value
Pasteurised milk
Pasteurization
Pasteurized milk
Processing of food
Processing of foodstuffs
Pv
Reform pasteurisation processes
Supervising harvest process

Traduction de «pasteurisation process » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
operate a pasteurisation process | reform pasteurisation processes | operate pasteurisation processes | operate pasteurisation processes

réaliser des opérations de pasteurisation






high temperature short time | high-temperature short time pasteurisation | HTST pasteurisation | HTST [Abbr.]

H.T.S.T. | pasteurisation à haute température de brève durée


Definition: Sexual dysfunction covers the various ways in which an individual is unable to participate in a sexual relationship as he or she would wish. Sexual response is a psychosomatic process and both psychological and somatic processes are usually involved in the causation of sexual dysfunction.

Définition: Les dysfonctionnements sexuels regroupent les différents types de difficulté à avoir une relation sexuelle du type souhaité. La réponse sexuelle est un processus psychosomatique et, le plus souvent, des processus à la fois psychologiques et somatiques interviennent dans le déclenchement d'un trouble de la fonction sexuelle.


pasteurisation value | pv [Abbr.]

valeur pasteurisatrice | VP [Abbr.]




food processing [ processing of food | processing of foodstuffs | Food industry(STW) ]

transformation alimentaire [ traitement des aliments | transformation de produit alimentaire ]


harvest process overseeing | overseeing harvest process | oversee harvest process | supervising harvest process

superviser des travaux de récolte


conduct larval weaning process in nursery stage | larval weaning process handling in nursery stage | conducting larval weaning process in nursery stage | handle larval weaning process in nursery stage

gérer le processus de sevrage de larves en pépinière
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
with a heating effect at least equivalent to that achieved by a pasteurisation process of at least 72 °C for 15 seconds.

dont l’effet thermique est au moins équivalent à celui d’un processus de pasteurisation consistant à maintenir une température d’au moins 72 °C pendant 15 secondes.


(a)with a heating effect at least equivalent to that achieved by a pasteurisation process of at least 72 °C for 15 seconds.

a)dont l’effet thermique est au moins équivalent à celui d’un processus de pasteurisation consistant à maintenir une température d’au moins 72 °C pendant 15 secondes.


with a heating effect at least equivalent to that achieved by a pasteurisation process of at least 72 °C for 15 seconds;

dont l’effet thermique est au moins équivalent à celui d’un processus de pasteurisation consistant à maintenir une température d’au moins 72 °C pendant 15 secondes;


Compliance with that limit is particularly important for food safety where the milk has to be heat-treated by a pasteurisation process or a process which is less strict than pasteurisation, and has not been heat-treated within a pre-defined time.

Le respect de ce critère est particulièrement important pour la sécurité alimentaire lorsque le lait doit faire l’objet d’un traitement thermique par pasteurisation ou par un autre procédé moins strict que la pasteurisation et qu’il n’a pas été traité dans un délai prédéfini.


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Compliance with that limit is particularly important for food safety where the milk has to be heat-treated by a pasteurisation process or a process which is less strict than pasteurisation, and has not been heat-treated within a pre-defined time.

Le respect de ce critère est particulièrement important pour la sécurité alimentaire lorsque le lait doit faire l’objet d’un traitement thermique par pasteurisation ou par un autre procédé moins strict que la pasteurisation et qu’il n’a pas été traité dans un délai prédéfini.


According to Regulation (EC) No 2073/2005, a process hygiene criterion applies to Enterobacteriaceae in pasteurised milk and other pasteurised liquid dairy products including an analytical reference method and limits.

Le règlement (CE) no 2073/2005 prévoit un critère d’hygiène des procédés applicable aux entérobactériacés dans le lait pasteurisé et autres produits laitiers liquides pasteurisés, qui comprend une méthode d’analyse de référence et des limites.


The analytical methods set out in Annex VIa to this Regulation shall be used by the competent authorities, and, where appropriate, by food business operators, to check compliance with the limits laid down in Annex III, Section IX, Chapter I, Part III to Regulation (EC) No 853/2004 and to ensure appropriate application of a pasteurisation process to dairy products as referred to in Annex III, Section IX, Chapter II, Part II to that Regulation’.

Les autorités compétentes et, lorsqu'il y a lieu, les exploitants du secteur alimentaire recourent aux méthodes d'analyse décrites à l'annexe VI bis du présent règlement pour vérifier le respect des limites fixées à l'annexe III, section IX, chapitre I, partie III, du règlement (CE) no 853/2004 et pour veiller à la bonne exécution d'un processus de pasteurisation des produits laitiers conformément à l'annexe III, section IX, chapitre II, partie II, dudit règlement».


The analytical methods set out in Annex VIa to this Regulation shall be used by the competent authorities, and, where appropriate, by food business operators, to check compliance with the limits laid down in Annex III, Section IX, Chapter I, Part III to Regulation (EC) No 853/2004 and to ensure appropriate application of a pasteurisation process to dairy products as referred to in Annex III, Section IX, Chapter II, Part II to that Regulation’.

Les autorités compétentes et, lorsqu'il y a lieu, les exploitants du secteur alimentaire recourent aux méthodes d'analyse décrites à l'annexe VI bis du présent règlement pour vérifier le respect des limites fixées à l'annexe III, section IX, chapitre I, partie III, du règlement (CE) no 853/2004 et pour veiller à la bonne exécution d'un processus de pasteurisation des produits laitiers conformément à l'annexe III, section IX, chapitre II, partie II, dudit règlement».


The analytical methods set out in Annex VIa to this Regulation shall be used by the competent authorities, and, where appropriate, by food business operators, to check compliance with the limits laid down in Annex III, Section IX, Chapter I, Part III to Regulation (EC) No 853/2004 and to ensure appropriate application of a pasteurisation process to dairy products as referred to in Annex III, Section IX, Chapter II, Part II to that Regulation.

Les autorités compétentes et, lorsqu'il y a lieu, les exploitants du secteur alimentaire recourent aux méthodes d'analyse décrites à l'annexe VI bis du présent règlement pour vérifier le respect des limites fixées à l'annexe III, section IX, chapitre I, partie III, du règlement (CE) no 853/2004 et pour veiller à la bonne exécution d'un processus de pasteurisation des produits laitiers conformément à l'annexe III, section IX, chapitre II, partie II, dudit règlement.


the process used should conform to an internationally recognised standard (for example, pasteurisation, ultra high temperature or sterilisation).

Le processus utilisé devrait satisfaire à une norme reconnue à l'échelle internationale (par exemple, la pasteurisation, l'ultra-haute température ou la stérilisation).


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