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Accepted practice
Apply good clinical practice
Apply good clinical practices
Apply good clinical trial practice
Best practice techniques
Code of good agricultural practice
Code of good farming practice
GAP
GMP
Glp
Good agricultural practice
Good agricultural practices
Good engineering practice
Good laboratory practice
Good management practices
Good manufacturing practice
Good manufacturing practices
Good practices
Good working practices
Meet good clinical practice standards
Meet regulatory requirements
Oenological practice
Sound management practices
Trade practice
Use of GMP
Usual good farming practice
WMP
Wine-making practice
Workmanlike manner

Vertaling van "good oenological practices " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
apply good clinical trial practice | meet good clinical practice standards | apply good clinical practice | apply good clinical practices

appliquer la bonne pratique clinique


good agricultural practice | good agricultural practices | usual good farming practice | GAP [Abbr.]

bonne pratique agricole | bonnes pratiques agricoles | BPA [Abbr.]


oenological practice | wine-making practice | WMP [Abbr.]

pratique oenologique


code of good agricultural practice | code of good farming practice

code de bonne conduite agricole | code de bonne pratique agricole | code de bonnes pratiques agricoles


glp | meet regulatory requirements | good laboratory practice | good working practices

bonnes pratiques de laboratoire


good manufacturing practices | GMP | good practices | good manufacturing practice

règles de bonne pratique de fabrication | règles de bonnes pratiques de fabrication | règles de bonne pratique | règles de bonnes pratiques | bonne pratique de fabrication | BPF | bonnes pratiques de fabrication | BPF


Ordinance on Permissible Oenological Practices and Processes

Ordonnance du DFI du 27 mars 2002 sur les pratiques et traitements oenologiques autorisés


GMP | use of GMP | best practice techniques | good manufacturing practices

bonnes pratiques de fabrication


good engineering practice | accepted practice | trade practice | workmanlike manner

règles de l'art | règle de l'art | règles du métier | règles techniques


sound management practices | good management practices

saines pratiques de gestion
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The Parties recognise that good oenological practices, as referred to in Article 19 of Annex V (Agreement on trade in wines), are the aggregate of processes, treatments and techniques for the production of wine, authorised by the legislation of each Party, whose aim is to improve the quality of the wine, without losing its essential nature, and which keeps the authenticity of the product and safeguards the main characteristics of the grape harvest that gives them their typical features.

Les parties reconnaissent que les bonnes pratiques oenologiques visées à l'article 19 de l'annexe V (accord relatif au commerce du vin) recouvrent l'ensemble des procédés, des traitements et des techniques de production de vin qui sont autorisés par la législation de chaque partie, dont le but est d'améliorer la qualité du vin sans en altérer la nature substantielle, en conservant l'authenticité du produit, ainsi que les caractéristiques essentielles de la vendange qui en font l'originalité.


(c) the respect of good oenological practice, in particular that the wine-making processes, treatments, and techniques authorised by the laws and regulations of each Party do not involve an unacceptable change in the composition of the product treated and ensure the preservation of the natural and essential characteristics of the wine while improving its quality.

c) le respect des bonnes pratiques oenologiques, en veillant notamment à ce que les méthodes, traitements et techniques d'élaboration du vin autorisés par les lois et réglementations de chaque partie n'entraînent pas de modification inacceptable de la composition du produit traité et assurent le maintien des caractéristiques naturelles essentielles du vin, tout en améliorant sa qualité.


Mutual acceptance of oenological practices Each side agreed also on a procedure to accept in future new practices introduced by the other, on the basis of strict requirements such as health and consumer protection and the preservation of good wine making practices.

Acceptation mutuelle des pratiques œnologiques Les deux parties se sont également entendues sur une procédure qui permettrait à chacune d'accepter à l'avenir de nouvelles pratiques introduites par l'autre sur la base d'exigences strictes telles que la protection de la santé et des consommateurs et la préservation d'une vinification de qualité.


The Parties recognise that good oenological practices, as referred to in Article 19 of Annex V (Agreement on trade in wines), are the aggregate of processes, treatments and techniques for the production of wine, authorised by the legislation of each Party, whose aim is to improve the quality of the wine, without losing its essential nature, and which keeps the authenticity of the product and safeguards the main characteristics of the grape harvest that gives them their typical features.

Les parties reconnaissent que les bonnes pratiques oenologiques visées à l'article 19 de l'annexe V (accord relatif au commerce du vin) recouvrent l'ensemble des procédés, des traitements et des techniques de production de vin qui sont autorisés par la législation de chaque partie, dont le but est d'améliorer la qualité du vin sans en altérer la nature substantielle, en conservant l'authenticité du produit, ainsi que les caractéristiques essentielles de la vendange qui en font l'originalité.


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(c) the respect of good oenological practice, in particular that the wine-making processes, treatments, and techniques authorised by the laws and regulations of each Party do not involve an unacceptable change in the composition of the product treated and ensure the preservation of the natural and essential characteristics of the wine while improving its quality.

c) le respect des bonnes pratiques oenologiques, en veillant notamment à ce que les méthodes, traitements et techniques d'élaboration du vin autorisés par les lois et réglementations de chaque partie n'entraînent pas de modification inacceptable de la composition du produit traité et assurent le maintien des caractéristiques naturelles essentielles du vin, tout en améliorant sa qualité.


Whereas, inasmuch as the Community has not yet laid down maximum levels for substances whose presence indicates that certain oenological practices have been used and has not yet adopted tables enabling analysis data to be compared, there is good reason to authorize Member States to determine such maximum levels;

considérant que, pour autant que la Communauté n'a pas encore établi les limites chiffrées des éléments présents caractérisant l'utilisation de certaines pratiques oenologiques et des tableaux permettant la comparaison des données analytiques, il y a lieu d'autoriser les États membres à déterminer les limites;


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