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Association of American Importers of Green Olives
Classification of medicines
Drugs classification
GOTA
Geographical information system for olive cultivation
Green Olive Trade Association
Olive
Olive cake
Olive cultivation
Olive cultivation GIS
Olive cultivation geographical information system
Olive cultivation register
Olive garden
Olive grove
Olive grove register
Olive husbandry
Olive husk
Olive orchard
Olive plantation
Olive residue
Olive-cake
Olive-growing
Pharmaceutical classification
Pharmacopoeia
Register of olive cultivation

Vertaling van "classification olive " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
olive orchard [ olive grove | olive plantation | olive garden ]

olivette [ olivaie | oliveraie ]


olive husk [ olive-cake | olive cake ]

grignon d'olive [ grignon ]


Green Olive Trade Association [ GOTA | Association of American Importers of Green Olives | Association of American and Canadian Importers of Green Olives ]

Green Olive Trade Association [ GOTA | Association of American Importers of Green Olives | Association of American and Canadian Importers of Green Olives ]


(olive) oil register | olive cultivation register | olive grove register | register of olive cultivation

casier oléicole




geographical information system for olive cultivation | olive cultivation geographical information system | olive cultivation GIS

SIG oléicole | système d'information géographique oléicole


olive cultivation | olive husbandry | olive-growing

culture de l'olivier | oléiculture


The revised European-American Lymphoma (REAL) classification

revised European-American Lymphoma classification




drugs classification [ classification of medicines | pharmaceutical classification | Pharmacopoeia(ECLAS) ]

nomenclature pharmaceutique [ classification des médicaments ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The method described is applicable only to virgin olive oil and to the classification or labelling of such oils according to the intensity of the defects perceived and of the fruitiness, as determined by a group of tasters selected, trained and monitored as a panel.

La méthode décrite ne s'applique qu'aux huiles d'olive vierges et à leur classement ou à leur étiquetage en fonction de l'intensité des défauts perçus et du fruité, déterminés par un groupe de dégustateurs sélectionnés, entraînés et testés, constitués en jury.


The purpose of this international method is to determine the procedure for assessing the organoleptic characteristics of virgin olive oil within the meaning of point 1 of Annex XVI to Regulation (EC) No 1234/2007 and to establish the method for its classification on the basis of those characteristics.

La présente méthode internationale décrit la procédure d'évaluation des caractéristiques organoleptiques des huiles d'olive vierges au sens de l'annexe XVI, point 1, du règlement (CE) no 1234/2007 et établit la méthode à utiliser pour le classement de ces huiles sur la base de ces caractéristiques.


Where the adjustment of categories results in a reclassification of the olive groves, the new classification shall apply from the year following that in which the adjustment takes place.

Lorsque l’adaptation des catégories a pour conséquence un reclassement des oliveraies, le nouveau classement s’applique à partir de l’année suivant celle de l’adaptation.


It seeks a better classification of the various kinds of olive oil, the prohibition of blends of olive oil and other oils or fats, compulsory indication on labels of the origin of olives, with oil origin consequently being determined on the basis of the tree and the place of harvesting and not the place of pressing and processing, and greater transparency in the TPA.

Elle vise une meilleure classification de toutes les sortes d’huiles d’olive, l’interdiction d’assembler des huiles avec d’autres huiles ou matières grasses, le caractère obligatoire de l’indication sur l’étiquette de la provenance des olives, avec désignation de l’origine de l’huile en fonction de la localisation de la culture et du lieu de récolte, et non du lieu de pressage et d’élaboration, et une plus grande transparence du TPA.


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– (PT) In the report before us, I welcome the proposed amendments calling for a more satisfactory oil classification system; for the prohibition of blends of olive oil with other oils or fats; for compulsory indication on labels of the origin of the olives, with origin being determined on the basis of the tree and the place of harvesting, and not the place of pressing and processing (which gives rise to misrepresentation and trademark piracy); for greater transparency in the TPA in order to ensure that this mechanism cannot be used ...[+++]

- (PT) Dans ce rapport, je me réjouis des amendements proposés qui demandent une meilleure classification des huiles, l’interdiction d’assembler des huiles avec d’autres huiles ou matières grasses, le caractère obligatoire de l’indication sur l’étiquette de la provenance des olives, avec désignation de l’origine de l’huile en fonction de la localisation de la culture et du lieu de récolte, et non du lieu de pressage et d’élaboration (qui entraîne des phénomènes d’usurpation d’image et de piratage du marché), une plus grande transparen ...[+++]


Parliament is once again calling for: a more satisfactory oil classification system; the prohibition of blends of olive oil and other oils or fats; compulsory indication on labels of the origin of olives, with origin being determined on the basis of the tree and the place of harvesting, and not the place of pressing and processing (which gives rise to misrepresentation and trademark piracy); greater transparency in the TPA in order to ensure that this mechanism cannot be used to brand and sell olives and oils imported from non-Comm ...[+++]

Encore une fois, le Parlement demande une meilleure classification des huiles, l'interdiction d'assembler des huiles avec d'autres matières grasses, le caractère obligatoire de l'indication sur l'étiquette de la provenance des olives, avec désignation de l'origine de l'huile, en fonction de la localisation de la culture et du lieu de récolte, et non du lieu de pressage et d'élaboration (qui entraîne des phénomènes d'usurpation d'image et de piratage du marché), une plus grande transparence du TPA pour éviter que l'on en arrive par ce ...[+++]


There was agreement to complete work already underway on the setting up of a "decision schema" for the analyses used for the classification of olive and olive-pomace oils, bearing also in mind the new olive oil classification (Commission competence Regulation (EEC) No 2568/91).

Il a été convenu qu'il fallait achever les travaux en cours en vue de la mise en place d'un "schéma décisionnel" pour les analyses portant sur la classification de l'huile d'olive et de l'huile de grignons d'olive, en tenant également compte de la nouvelle classification de l'huile d'olive (compétence de la Commission en vertu du règlement (CEE) n° 2568/91).


Developments on the olive oil market indicate the need for a concerted strategy aimed at improving the quality of the product, including environmental impacts, and comprising, inter alia, incentives to promote the organisation and activities of the operators concerned and adjustments to the classification of olive oils and olive-pomace oils.

Les évolutions sur le marché de l'huile d'olive montrent la nécessité d'une stratégie concertée pour l'amélioration de la qualité du produit au sens large incluant les impacts environnementaux, comportant notamment des incitations à l'organisation et aux activités des opérateurs concernés et des ajustements de la classification des huiles d'olive et des huiles de grignons d'olive.


Developments on the olive oil market indicate the need for a concerted strategy aimed at improving the quality of the product, including environmental impacts, and comprising, inter alia, incentives to promote the structuring of the sector and adjustments to the classification of olive oils and olive-pomace oils.

Les évolutions sur le marché de l'huile d'olive montrent la nécessité d'une stratégie concertée pour l'amélioration de la qualité du produit au sens large incluant les impacts environnementaux, comportant notamment des incitations à la structuration du secteur et des ajustements de la classification des huiles d'olive et des huiles de grignons d'olive.


The method described is only applicable to the organoleptic assessment and classification of virgin olive oil that can be used for direct consumption.

La méthode décrite n'est applicable qu'à l'évaluation et à la classification organoleptique de l'huile d'olive vierge utilisable pour la consommation directe.




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'classification olive' ->

Date index: 2024-06-24
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