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Atomic power cell
Boil water
Boiling water reactor
Direct cycle boiling water reactor
Fast neutron reactor
Fusion reactor
Gas-cooled reactor
Graphite moderated pressure tube reactor
Heat liquid
Implement oil clarification with boiling methods
Light-water graphite reactor
Light-water reactor
Nuclear reactor
Perform oil clarification with boiling methods
Performing oil clarification with boiling methods
Power reactor
Pressurised water reactor
RBMK reactor
Single cycle boiling water reactor
Superheat boiling water reactor
The boil of water
The wort boiling process
Thermal reactor
Thermonuclear reactor
Undertake oil clarification with boiling methods
Water boil
Water management
Water policy
Water reactor
Water-moderated reactor
Wort boiling process
Wort boiling processes
Wort boiling systems

Vertaling van "boil water " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
heat liquid | the boil of water | boil water | water boil

faire bouillir de l’eau


direct cycle boiling water reactor | single cycle boiling water reactor

réacteur bouillant à cycle direct


nuclear reactor [ atomic power cell | boiling water reactor | fast neutron reactor | fusion reactor | gas-cooled reactor | light-water reactor | power reactor | pressurised water reactor | thermal reactor | thermonuclear reactor | water-moderated reactor | water reactor ]

réacteur nucléaire [ pile atomique | réacteur à eau | réacteur à eau bouillante | réacteur à eau légère | réacteur à eau pressurisée | réacteur à neutrons rapides | réacteur de fusion | réacteur de puissance | réacteur modéré par eau | réacteur rapide | réacteur refroidi par gaz | réacteur thermique | réacteur thermonucléaire ]


graphite moderated pressure tube reactor | graphite moderated, boiling water cooled channel type reactor | light-water graphite reactor | RBMK reactor

réacteur RBMK


superheat boiling water reactor

réacteur bouillant à surchauffe


the wort boiling process | wort boiling systems | wort boiling process | wort boiling processes

processus de cuisson du moût


implement oil clarification with boiling methods | performing oil clarification with boiling methods | perform oil clarification with boiling methods | undertake oil clarification with boiling methods

clarifier de l’huile par ébullition




IN-CONTEXT TRANSLATIONS
pastas which are to be used after cooking in boiling water or other appropriate liquids;

les pâtes à faire bouillir dans de l'eau ou dans d'autres liquides appropriés,


Improved access to energy allows households to boil water, thus reducing the incidence of waterborne diseases.

Un meilleur accès à l'énergie permet aux ménages de faire bouillir de l'eau et, partant, de réduire l'incidence de maladies transmises par l'eau.


Finally, apply suction to eliminate excess liquid, then treat the residue with boiling water to eliminate all the solvent, apply suction, dry the crucible and residue, cool and weigh them.

Finalement appliquer le vide pour éliminer l'excès de liquide, puis traiter le résidu à l'eau bouillante pour éliminer tout le solvant, appliquer le vide, sécher le creuset et le résidu, refroidir et peser.


(3.2) Injection of curing solution followed, after a minimum of 2 days, by cooking in boiling water for up to 3 hours.

(3.2) Une solution saumurée est injectée dans la viande qui, après une période minimale de 2 jours, est cuite dans de l'eau bouillante jusqu'à 3 heures.


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That prize was won in 1809 by Nicolas Appert, a French cook who invented a method consisting in placing foodstuffs sealed in a glass jar in a bain marie, at the temperature of boiling water (for more details on the origin of canning, see the report of the Committee on Fisheries A4-0137/98 on the fish product canning industry).

Cette prime revint en 1809 à Nicolas Appert, cuisinier français qui inventa une méthode consistant à exposer au bain‑marie, à la température d'ébullition de l'eau, les aliments enfermés dans un récipient en verre (pour plus de détails sur l'origine de la conserve, voir le rapport de la commission de la pêche A4‑0137/98 sur l'industrie de la conservation des produits de la pêche).


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