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Beef Commission Act
Beef Sire Evaluation Program
Beef Sire Monitoring Program
Beef animal
Beef cattle
Beef cubes
Beef on the bone
Beef performance
Beef-on-the-bone
Beefing performance
Bone in beef
Bone-in beef
Boneless diced beef
Bullock
CBSEP
Canadian Beef Sire Evaluation Program
Canadian Beef Sire Monitoring Program
Certificate of designation of origin
Chopped beef
Cruelty-free hamburger
Cultured beef burger
Cultured beef patty
Design
Design protection
Designation of origin
Designs and models
Diced beef
Diced stewing beef
Frankenburger
Frankenstein burger
Frankenstein's burger
Fresh ground beef
Ground beef
Hamburg
In vitro beef burger
Industrial design
Lab-grown hamburger
Laboratory-grown beef burger
Laboratory-grown hamburger
Meat performance
Minced beef
PDO
PGI
Protected designation of origin
Protected geographical indication
Registered designation of origin
Regular ground beef
Steer
Stem-cell beef burger
Stew beef
Stewing beef
Synthetic hamburger
Test-tube beef burger

Vertaling van "beef is designated " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
stewing beef | diced beef | diced stewing beef | stew beef | beef cubes | boneless diced beef

bœuf en cubes


laboratory-grown beef burger [ laboratory-grown hamburger | lab-grown hamburger | cultured beef burger | cultured beef patty | in vitro beef burger | test-tube beef burger | stem-cell beef burger | Frankenburger | Frankenstein burger | Frankenstein's burger | cruelty-free hamburger | synthetic hamburger ]

hamburger in vitro [ hamburger éprouvette | hamburger à base de cellules souches | hamburger cultivé en laboratoire | burger in vitro | burger éprouvette | burger de cellules souches | steak haché in vitro | steak de hamburger à base de cellules souches | steak in vitro | steak cultivé en labo ]


ground beef | fresh ground beef | hamburg | minced beef | chopped beef | regular ground beef

bœuf haché




Canadian Beef Sire Evaluation Program [ CBSEP | Beef Sire Evaluation Program | Canadian Beef Sire Monitoring Program | Beef Sire Monitoring Program ]

Programme canadien d'évaluation des taureaux de boucherie


beef on the bone | beef-on-the-bone | bone in beef | bone-in beef

bœuf non désossé


Beef Commission Act [ An Act to Encourage and Promote the Development of the Beef Industry and to Establish the Nova Scotia Beef Commission ]

Beef Commission Act [ An Act to Encourage and Promote the Development of the Beef Industry and to Establish the Nova Scotia Beef Commission ]


beef performance | beefing performance | meat performance

aptitude bouchère


designs and models [ design | industrial design | design(UNBIS) | design protection(UNBIS) ]

dessin et modèle [ dessin | dessin industriel ]


designation of origin [ certificate of designation of origin | PDO | PGI | protected designation of origin | protected geographical indication | registered designation of origin ]

appellation d'origine [ AOC | AOP | appellation d'origine contrôlée | appellation d'origine protégée | certificat d'appellation d'origine | IGP | indication géographique protégée ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The rules, which include compulsory labelling, are designed to eradicate disease and to make it possible to trace beef and veal throughout the whole food chain.

Les règles, parmi lesquelles figure l’étiquetage obligatoire, sont conçues pour éradiquer les maladies et permettre de garantir la traçabilité de la viande bovine tout au long de la chaîne alimentaire.


EUROVOC descriptor: consumer information health control meat product beef database cattle product designation data recording labelling

Descripteur EUROVOC: information du consommateur contrôle sanitaire produit carné viande bovine base de données bovin dénomination du produit enregistrement des données étiquetage


(c) designate that the farm products in relation to which the Canadian Beef Cattle Research, Market Development and Promotion Agency may exercise its powers are beef cattle, beef and beef products as defined in the annexed schedule, and

c) désignons les bovins de boucherie, le boeuf et les produits du boeuf, au sens de l’annexe ci-après, comme produits agricoles ressortissant à l’Office canadien de recherche, de développement des marchés et de promotion des bovins de boucherie;


About the economics or the market potential, Canada and the United States are entitled to ship up to 10,000 tonnes of beef into Europe under the provision of a so-called high-quality beef tariff rate quota, which is really designed for beef that has been fed with grains—North American fed beef that meets the equivalent of roughly U.S. choice and prime, or Canadian choice and prime.

Quant à l'économie ou au marché potentiel, le Canada et les États-Unis ont le droit d'exporter jusqu'à 10 000 tonnes de boeuf en Europe en vertu d'une disposition qui prévoit un contingent tarifaire du boeuf de qualité supérieure, disposition qui vise en réalité le boeuf nourri au grain—c'est-à-dire du boeuf gras nord- américain qui répond à l'équivalent de la catégorie de choix et de première qualité des États-Unis ou du Canada.


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EU data suggests that the EU offer would provide market access for 800,000 new tonnes of beef imports every year even if beef is designated as a sensitive product. That is the equivalent of the entire current annual beef exports from Argentina (680 000 tonnes) – one of the world’s biggest beef exporters.

Prenons un exemple: selon les chiffres de l’UE, la proposition européenne permettra d’importer 800.000 tonnes supplémentaires de viande bovine chaque année, même si le bœuf est considéré comme un produit sensible, soit l’équivalent de la totalité des exportations annuelles actuelles de viande bovine de l’Argentine (680.000 tonnes), l’un des plus grands exportateurs mondiaux.


Beef Industry Mr. Inky Mark (Dauphin—Swan River—Marquette, CPC): Mr. Speaker, in the third petition, the petitioners request that Parliament take immediate action to develop an internationally recognized protocol designed to restore confidence in Canadian beef products and to open international beef markets to Canadian producers.

Le secteur de l'élevage bovin M. Inky Mark (Dauphin—Swan River—Marquette, PCC): Monsieur le Président, les signataires de la troisième pétition demandent au Parlement de prendre immédiatement des mesures en vue d'élaborer un protocole reconnu internationalement pour rétablir la confiance envers les produits du boeuf canadien et ouvrir les marchés internationaux du boeuf aux producteurs canadiens.


The rules, which include compulsory labelling, are designed to eradicate disease and to make it possible to trace beef and veal throughout the whole food chain.

Les règles, parmi lesquelles figure l’étiquetage obligatoire, sont conçues pour éradiquer les maladies et permettre de garantir la traçabilité de la viande bovine tout au long de la chaîne alimentaire.


1. Where the production of beef takes place, in full or in part, in a third country, operators and organisations shall be entitled to label beef according to this section if, in addition to complying with Article 16, they have obtained for their specifications the approval of the competent authority designated for that purpose by each of the third countries concerned.

1. Lorsque la viande bovine est produite, en tout ou partie, dans un pays tiers, les opérateurs et les organisations sont habilités à étiqueter la viande bovine conformément à la présente section si, en plus de respecter l'article 16, ils ont obtenu pour leurs cahiers des charges, l'agrément de l'autorité compétente désignée à cet effet par chacun des pays tiers concernés.


1. Where the production of beef takes place, in full or in part, in a third country, operators and organisations shall be entitled to label beef according to this section if, in addition to complying with Article 16, they have obtained for their specifications the approval of the competent authority designated for that purpose by each of the third countries concerned.

1. Lorsque la viande bovine est produite, en tout ou partie, dans un pays tiers, les opérateurs et les organisations sont habilités à étiqueter la viande bovine conformément à la présente section si, en plus de respecter l'article 16, ils ont obtenu pour leurs cahiers des charges, l'agrément de l'autorité compétente désignée à cet effet par chacun des pays tiers concernés.


It is against this bleak outlook said Mr Fischler that the Commission is examining a series of measures and adjustments to the beef regime which will be designed to reduce beef production as rapidly as possible and therefore limit the duration of the economic crisis in the beef sector to as short a period as possible.

M. Fischler a indiqué que, face à cette sombre perspective, la Commission est en train d'examiner un train de mesures et d'adaptations du régime applicable à la viande bovine, pour réduire la production de cette dernière au plus vite et limiter ainsi le plus possible la durée de la crise économique dans le secteur.




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Date index: 2022-04-23
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