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Actual alcoholic strength
Alcohol content
Alcoholic content
Alcoholic hallucinosis
Alcoholic percentage
Alcoholic strength
Alcoholic strength by mass
Alcoholic strength by volume
Alcoholic value
Chronic alcoholism Dipsomania Drug addiction
Degree of alcohol
Delirium tremens
Disorder of personality and behaviour
Jealousy
Paranoia
Potential alcohol content
Potential alcoholic strength
Psychoactive substance abuse
Psychosis NOS
Strength of a spirituous liquor
Total alcohol content
Total alcohol content
Total alcoholic strength
Total alcoholic strength

Traduction de «alcoholic strength which » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
alcoholic percentage | alcoholic strength | strength of a spirituous liquor

degré alcoolique | teneur en alcool | titre alcoométrique


alcoholic content [ alcohol content | alcoholic strength | alcoholic value ]

teneur en alcool [ titre alcoolique | teneur alcoolique | titre alcoométrique | force alcoolique ]


potential alcohol content | potential alcoholic strength

alcool en puissance | degré en puissance | titre alcoométrique en puissance


total alcohol content | total alcoholic strength

alcool total | degré total | titre alcoométrique total


actual alcoholic strength (1) | degree of alcohol (2)

teneur en alcool acquise


total alcoholic strength (1) | total alcohol content (2)

teneur en alcool totale


alcoholic strength

teneur en alcool (1) | titre alcoométrique volumique (2)


alcoholic strength by volume

titre volumique [ titre alcoométrique volumique ]


alcoholic strength by mass

titre alcoométrique massique


Definition: This block contains a wide variety of disorders that differ in severity and clinical form but that are all attributable to the use of one or more psychoactive substances, which may or may not have been medically prescribed. The third character of the code identifies the substance involved, and the fourth character specifies the clinical state. The codes should be used, as required, for each substance specified, but it should be noted that not all fourth character codes are applicable to all substances. Identification of the psychoactive substance should be based on as many sources of information as possible. These include sel ...[+++]

Modificateurs Les subdivisions suivantes peuvent être utilisées comme quatrième chiffre avec les rubriques F10-F19: Code Titre .0 Intoxication aiguë Etat consécutif à la prise d'une substance psycho-active et entraînant des perturbations de la conscience, des facultés cognitives, de la perception, de l'affect ou du comportement, ou d'autres fonctions et réponses psychophysiologiques. Les perturbations sont directement liées aux effets pharmacologiques aigus de la substance consommée, et disparaissent avec le temps, avec guérison complète, sauf dans les cas ayant entraîné des lésions organiques ou d'autres complications. Parmi les complications, on peut citer: les traumatismes, les fausses routes avec inhalation de vomissements, le delirium, ...[+++]
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
Red wine or white quality wine made exclusively from grapes from classical wine grape varieties typical of the region; the must used in production has a natural minimum alcoholic strength which is at least 1 % by volume higher than the natural minimum alcoholic strength prescribed for the wine-growing zone in which the grapes have been harvested; total alcoholic strength at least 11,5 % by volume; residual sugar content not exceeding 15 g/l and not exceeding twice the total acidity content; indication of a single wine grape variety, indication of vintage, but no indication of taste.

Vin rouge ou vin blanc de qualité issu exclusivement de raisins des variétés classiques à raisins de cuve typiques de la région; le moût utilisé dans la production a un titre alcoométrique minimal naturel qui est au moins de 1 % vol. supérieur au titre alcoométrique minimal naturel prescrit pour la zone viticole dans laquelle les raisins ont été récoltés; titre alcoométrique total d'au moins 11,5 % vol.; teneur en sucre résiduel ne dépassant pas 15 g/l et ne dépassant pas deux fois la teneur totale en acidité; indication d'une variété à raisins de cuve unique, indication du millésime, mais aucune indication de goût.


White quality wine, exclusively produced from grapes of the wine grape variety Riesling, the must used for production has shown a natural alcoholic strength which is at least 1,5 % by volume higher than the natural minimum alcoholic strength prescribed for the specified wine-growing zone or the part of it in which the grapes have been harvested, and which has achieved a quality number of at least 3,0 in the quality test.

Vin blanc de qualité produit exclusivement à partir de raisins de la variété à raisins de cuve de Riesling; le moût utilisé pour la production a un titre alcoométrique naturel qui est au moins de 1,5 % vol. supérieur au titre alcoométrique naturel prescrit pour la zone viticole spécifique ou la partie de celle-ci dans laquelle les raisins ont été récoltés, et qui a obtenu un résultat de qualité d'au moins 3,0 au test de qualité.


Wine obtained by first and second alcoholic fermentation with a minimum actual alcoholic strength of 10,5 % vol for which the total alcoholic strength of the cuvee is not less than 9,5 % vol.

Vin obtenu par première et deuxième fermentation alcoolique avec un titre alcoométrique volumique acquis minimal de 10,5 % vol. pour lequel le titre alcoométrique total de la cuvée n'est pas inférieur à 9,5 % vol..


Wine obtained by first and second alcoholic fermentation with a minimum actual alcoholic strength of 10 % vol for which the total alcoholic strength of the cuvee is not less than 9 % vol.

Vin obtenu par première et deuxième fermentation alcoolique avec un titre alcoométrique volumique acquis minimal de 10 % vol. pour lequel le titre alcoométrique total de la cuvée n'est pas inférieur à 9 % vol..


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Grape must in fermentation shall be the product obtained from the fermentation of grape must which has an actual alcoholic strength of more than 1 % vol. but less than three fifths of its total alcoholic strength by volume.

On entend par «moût de raisins partiellement fermenté», le produit provenant de la fermentation d'un moût de raisins, ayant un titre alcoométrique acquis supérieur à 1 % vol. et inférieur aux trois cinquièmes de son titre alcoométrique volumique total.


(da) to which no alcohol has been added, except where Annex II provides otherwise, or to which alcohol may have been added, in which case its actual alcoholic strength by volume shall be at least 7 % vol.;

d bis) n'ayant pas fait l'objet d'une addition d'alcool, sauf mention contraire à l'annexe II, ou bien pouvant avoir fait l'objet d'une addition d'alcool, auquel cas son titre alcoométrique volumique acquis s'élève à 7 % vol au moins;


(g) which has an actual alcoholic strength by volume of not less than 14,5 % vol. and less than 22 % vol. and a total alcoholic strength by volume of not less than 17,5 % vol.

ayant un titre alcoométrique volumique acquis supérieur ou égal à 14,5 % vol et inférieur à 22 % vol et un titre alcoométrique volumique total supérieur ou égal à 17,5 % vol;


(da) to which alcohol may have been added, in which case its actual alcoholic strength by volume shall be at least 7 % vol.

d bis) à laquelle de l'alcool peut avoir été ajouté, auquel cas son titre alcoométrique volumique acquis s'élève à 7 % vol au moins;


(g) However, cuvées intended for the production of specific quality sparkling wines or Sekt with protected designation of origin or geographical indication, which are to be included in a future list and which have been obtained from a single grape variety, must only have a total alcoholic strength of not less than 8.5% vol.;

(g) Toutefois, les cuvées destinées à l'élaboration de certains vins mousseux de qualité ou Sekt bénéficiant d'une appellation d'origine protégée ou d'une indication géographique protégée, figurant sur une liste à arrêter et élaborés à partir d'une seule variété de vigne peuvent avoir un titre alcoométrique volumique total non inférieur à 8,5 % vol.


(2) distilled and/or rectified to a minimum alcoholic strength by volume of 96.0% so that the organoleptic characteristics of the raw materials used and by-products formed in fermentation are selectively reduced, and in which maximum levels of residue are those laid down in Annex I for ethyl alcohol, except that the methanol residue in the final product shall not exceed 30 grams per hectolitre of pure alcohol,

2) distillé et/ou rectifié jusqu'à un titre alcoométrique volumique minimal de 96,0% de sorte que les caractères organoleptiques inhérents aux matières premières employées et aux sous-produits nés de la fermentation sont sélectivement atténués et présentant des valeurs maximales en éléments résiduels qui sont celles fixées à l'annexe I en ce qui concerne l'alcool éthylique, à l'exception des résidus de méthanol dans le produit fini qui ne doivent pas être supérieurs à 30 grammes par hectolitre d'alcool pur.


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