The reform has seven broad objectives: to improve the balance between supply and demand on the Community markets and to allow producers to take advantage of expanding markets, to enable the sector to become more competitive in the longer term, to eliminate intervention, considered an artificial outlet to surplus production, to maintain all traditional outlets for potable wine alcohol and vine-based products, to take regional diversity into account, to formalise the role of producer and interbranch organisations, and to simplify the legislation considerably (substituting 23 existing Regulations).
La réforme poursuit sept objectifs principaux : améliorer l'équilibre entre l'offre et la demande sur les marchés de la Communauté et permettre aux producteurs de tirer p
rofit de marchés en expansion, mettre le secteur en état de devenir plus compétitif à long terme, supprimer les interventions, considérées comme un exutoire artificiel à la production d'excédents, maintenir les débouchés traditionnels des alcools de vin de consommation
s et des produits à base de vin, tenir compte de la diversité régionale, préciser le rôle des organis
...[+++]ations de producteurs et des organisations interprofessionnelles et simplifier considérablementl la législation (en remplaçant les 23 régimes existants).