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Adjust drying process to goods
Alter drying process to goods
Amend drying process to goods
Dried cacao beans
Dry process board
Dry process fibreboard
Dry process kiln
Dry-processed coffee
Drying
Drying process
End-product drying process overseeing
Freeze drying
Freeze-dry process
Freeze-drying
Infra-red drying
Infra-red drying process
Infrared drying
Lyophilization
MDF
Medium density fibreboard
Monitor end-product drying process
Natural coffee
Natural drying process
Oversee end-product drying process
Overseeing end-product drying process
Processed cacao beans
Roasted cacao bean
Roasted cacao beans
Unwashed coffee
Vary drying process to goods

Vertaling van "Natural drying process " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE


unwashed coffee [ dry-processed coffee | natural coffee ]

café préparé par voie sèche [ café non lavé | café nature ]


amend drying process to goods | vary drying process to goods | adjust drying process to goods | alter drying process to goods

adapter les procédés de séchage aux produits


end-product drying process overseeing | oversee end-product drying process | monitor end-product drying process | overseeing end-product drying process

surveiller le séchage d’un produit fini


lyophilization [ freeze-drying | freeze drying | freeze-dry process ]

lyophilisation [ cryodessiccation | cryodéshydratation | cryosublimation ]


infrared drying | infra-red drying | infra-red drying process

séchage infrarouge | séchage à l'infrarouge | séchage par infrarouge | séchage par rayonnement infrarouge




dry process board | dry process fibreboard | medium density fibreboard | MDF [Abbr.]

panneau de fibres de densité moyenne




processed cacao beans | roasted cacao bean | dried cacao beans | roasted cacao beans

fèves de cacao torréfiées
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
The natural drying process takes from three to five months in traditional drying compartments.

En recourant exclusivement au séchage naturel dans des séchoirs traditionnels, le séchage dure de trois à cinq mois.


The natural drying operations in the open field and/or at the holding, or by means of hot air ventilation systems, are fundamentally important both for maintaining the characteristics of the product and for subsequent processing.

Les opérations de séchage naturel, en plein champ et/ou dans les locaux de l’exploitation, ou au moyen de systèmes de ventilation avec de l’air chaud, sont essentielles aussi bien pour que le produit conserve ses caractéristiques qu’en vue de son traitement ultérieur.


edible rennet casein: obtained by washing and drying skimmed milk solids following a separation process which uses rennet, a natural substance produced in the stomachs of cattle.

caséine présure alimentaire: obtenue par le lavage et le séchage du lait écrémé selon un procédé de séparation des acides qui utilise de la présure, une substance naturelle produite dans l’estomac des ruminants.


There is know-how involved in the amount of seasoning, as well as in daily management of drying rooms. This allows the fully matured ‘Saucisson de Lacaune’/‘Saucisse de Lacaune’ to retain a natural flavour of dried and matured meat after the maturation process has finished.

Le savoir-faire dans le dosage de l’assaisonnement ainsi que dans la gestion quotidienne du séchoir, permet aux «Saucisson de Lacaune»/«Saucisse de Lacaune» d’atteindre en fin d’affinage leur pleine maturité avec un goût naturel de viande séchée affinée.


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Note: Fruit, nut and vegetable preparations of Chapter 20 that have been prepared or preserved merely by freezing, by packing (including canning) in water, brine or natural juices, or by roasting, either dry or in oil (including processing incidental to freezing, packing, or roasting), shall be treated as an originating good only if the fresh good were wholly produced or obtained entirely in the territory of one or both of the CCFT ...[+++]

Note : Les légumes, noix et fruits du chapitre 20 qui ont été préparés ou conservés uniquement par congélation, par empaquetage (y compris la mise en conserve) dans de l’eau, de la saumure ou des jus naturels, ou par grillage, à sec ou dans l’huile (y compris le traitement afférent à la congélation, à l’empaquetage ou au grillage), ne sont traités comme des produits originaires que si le produit frais a été entièrement produit ou obtenu sur le territoire d’un ou des deux pays ALÉCC.


Note: Fruit, nut and vegetable preparations of Chapter 20 that have been prepared or preserved merely by freezing, by packing (including canning) in water, brine or natural juices, or by roasting, either dry or in oil (including processing incidental to freezing, packing, or roasting), shall be treated as an originating good only if the fresh good were wholly produced or obtained entirely in the territory of one or more of the NAFT ...[+++]

Note : Les légumes, noix et fruits du chapitre 20 qui ont été préparés ou conservés uniquement par congélation, par empaquetage (y compris la mise en conserve) dans de l’eau, de la saumure ou des jus naturels, ou par grillage, à sec ou dans l’huile (y compris le traitement afférent à la congélation, à l’empaquetage ou au grillage), ne seront traités comme des produits originaires que si le produit frais a été entièrement produit ou obtenu sur le territoire d’un ou de plusieurs pays ALÉNA.


Note: A fruit, nut or vegetable preparation of Chapter 20 that has been prepared or preserved merely by freezing, by packing (including canning) in water, brine or natural juices, or by roasting, either dry or in oil (including processing incidental to freezing, packing, or roasting), shall be treated as an originating good only if the value of fresh goods that are wholly produced or obtained entirely in the territory of any of the ...[+++]

Note : Les légumes, noix et fruits du chapitre 20 qui ont été préparés ou conservés uniquement par congélation, par empaquetage (y compris la mise en conserve) dans de l’eau, de la saumure ou des jus naturels, ou par grillage, à sec ou dans l’huile (y compris le traitement afférent à la congélation, à l’empaquetage ou au grillage), ne seront traités comme des produits originaires que si la valeur des produits frais qui ont été entièrement produits ou obtenus sur le territoire d’un ou plusieurs pays ALÉCI représente au moins 90 p. 100 ...[+++]


On the other hand, natural products of whole plants and parts of these or products thereof resulting from a limited physical processing such as crushing, grinding or drying would be feed materials.

Par ailleurs, les produits naturels de végétaux entiers et les parties de ceux-ci ou leurs produits obtenus par une transformation physique limitée comme le broyage, la mouture ou le séchage seront considérés comme des matières premières pour aliments des animaux,


In general, in the case of the group ‘natural products’, whole plants, animals and other organisms and parts of these or products thereof resulting from very limited processing such as crushing, grinding or drying (e.g. many herbs and spices), shall not be considered as falling under this functional group flavourings of the category sensory additives.

En général, dans le cas du groupe «produits naturels», les végétaux, animaux et autres organismes entiers et les parties de ceux-ci ou leurs produits résultant d'un traitement très limité comme le broyage, la mouture ou le séchage (par exemple de nombreuses herbes et épices) ne seront pas considérés comme relevant du groupe fonctionnel des arômes de la catégorie des additifs sensoriels.


The Mackenzie Gas Project has essentially four components: the gathering system north of Inuvik, which you can see on the map before you, accessing the three anchor fields, Niglintgak, Taglu and Parsons Lake; a processing plant located at Inuvik that will separate the dry natural gas from the natural gas liquids; and two pipelines south of Inuvik — one a dry natural gas pipeline that will extend 1,200 kilometres from Inuvik down to the Alberta border where it will interconnect with the existing TransCanada pipeline system and the ot ...[+++]

Le projet gazier du Mackenzie comprend essentiellement quatre éléments : le réseau collecteur au nord d'Inuvik, que vous pouvez voir sur la carte devant vous et qui permet d'accéder aux trois gisements initiaux de Niglintgak, Taglu et Parsons Lake; l'usine de transformation d'Inuvik, où l'on séparera le gaz naturel sec des composantes liquides; et deux pipelines au sud d'Inuvik — un pour le gaz naturel sec, qui s'étendra sur 1 200 kilomètres d'Inuvik à la frontière de l'Alberta, où il se connectera au pipeline de TransCanada, et un autre pipeline de dix ...[+++]


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