Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Analyse nutrients of food products
Confectionary minerals
Confectionery nutrients
Determine nutrients of food products
Loss in nutrient value
Loss of nutrients
Loss of plant nutrients
Manage nutrients
Managing nutrients
Nutrient controlling
Nutrient loss
Nutrients managing
Nutrients of confectionery
Perform nutrition analyses
Perform nutrition analysis
Vitamins of confectionary

Vertaling van "Loss nutrients " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
loss in nutrient value | loss of nutrients | nutrient loss

perte en matières nutritives | perte en valeur nutritive


loss of nutrients | nutrient loss

déperdition de principes fertilisants | perte de fertilisants | perte d'éléments


loss of plant nutrients

déperdition de substances nutritives


nutrient controlling | nutrients managing | manage nutrients | managing nutrients

gérer des nutriments


determine nutrients of food products | perform nutrition analyses | analyse nutrients of food products | perform nutrition analysis

effectuer une analyse nutritionnelle


confectionery nutrients | vitamins of confectionary | confectionary minerals | nutrients of confectionery

nutriments de confiseries
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
In the interest of soils, tillage should be reduced to a minimum, but because of nutrient accumulation on non-tilled soil surfaces, some tillage is needed to mix nutrients into the root zone and prevent the danger of nutrients being flushed out. Soil compaction also reduces soil’s capacity to prevent nutrient loss.

Si pour préserver les sols, il convient de les travailler aussi peu que possible, l’accumulation d’éléments nutritifs à la surface des sols non labourés rend nécessaire un travail du sol dans une certaine mesure afin de mélanger les nutriments dans la zone radiculaire et de limiter le risque de lessivage. Le tassement de la terre réduit par ailleurs la capacité du sol à prévenir les pertes d’éléments nutritifs.


Ecosystems are also damaged by (1) the deposition of the acidifying substances – nitrogen oxides, sulphur dioxide and ammonia – which lead to loss of flora and fauna; (2) excess nutrient nitrogen in the form of ammonia and nitrogen oxides can disrupt plant communities, leach into freshwaters leading in each case to a loss of biodiversity (called “eutrophication”); and (3) ground level ozone that results in physical damage and reduced growth of agricultural crops, forests and plants.

Les écosystèmes sont également endommagés par (1) les dépôts de substances acidifiantes – oxydes d'azote, dioxyde de soufre et ammoniac – qui entraînent la disparition d'espèces végétales et animales; (2) l'excès d'azote nutritif, sous forme d'ammoniac et d'oxydes d'azote, qui peut perturber les communautés végétales et s'infiltrer dans les eaux douces, causant dans les deux cas une perte de diversité biologique («eutrophisation»); et (3) l'ozone troposphérique, qui cause des détériorations physiques et ralentit la croissance des cultures, des forêts et des plantes.


In addition, acidification favours the leaching out of nutrients with subsequent loss of soil fertility and possible eutrophication problems in water and excess of nitrates in drinking water.

Par ailleurs, l'acidification favorise la lixiviation d'éléments nutritifs avec une diminution consécutive de la fertilité des sols et de possibles problèmes d'eutrophisation des eaux et d'excès de nitrates dans l'eau potable.


whereas soil science shows us that healthy, living soils nurture and protect crops via beneficial species that defend against pathogens and pests and also provide plant crops with nutrients and water in exchange for sugars in plant root exudates; whereas agricultural practices may impact negatively on the biological, chemical and physical quality of soils, with consequences including soil erosion, degradation of soil structures and loss of fertility.

considérant que les sciences du sol montrent que les sols vivants et sains nourrissent et protègent les cultures grâce à des espèces bénéfiques qui les défendent contre les pathogènes et les ravageurs et apportent également aux cultures végétales nutriments et eau en contrepartie des sucres contenus dans l'exsudat racinaire; considérant que les pratiques agricoles peuvent avoir des incidences négatives sur la qualité des sols sur les plans biologique, chimique et physique, ce qui a des conséquences telles que l'érosion des sols, la d ...[+++]


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Eutrophication: Excess nutrient nitrogen (in the form of ammonia and nitrogen oxides) which disrupts plant communities, and leaches into fresh waters, leading in each case to a loss of biodiversity.

Eutrophisation: excès de nutriments azotés (ammoniac et oxyde d'azote) qui perturbe les communautés végétales et s'infiltre dans les eaux douces, causant, dans les deux cas, une perte de diversité biologique.




datacenter (1): www.wordscope.be (v4.0.br)

'Loss nutrients' ->

Date index: 2022-05-12
w