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AFNS
African Committee for Technical Co-operation
Bromatology
Canadian Science Committee on Food and Nutrition
Food science
Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions
Nordic Committee on Food Questions
Nutritional science
Standing Nordic Committee on Food

Vertaling van "Canadian Science Committee on Food and Nutrition " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
Canadian Science Committee on Food and Nutrition

Comité scientifique canadien sur les aliments et la nutrition


Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions [ Nordic Committee on Food Questions | Standing Nordic Committee on Food | Permanent Nordic Committee on Food and Nutrition Policy ]

Nordic Committee of Senior Officials on Food Questions [ Nordic Committee on Food Questions | Standing Nordic Committee on Food | Permanent Nordic Committee on Food and Nutrition Policy ]


FAO/WHO/OAU Regional Commission on Food and Nutrition [ African Committee for Technical Co-operation ]

Commission régionale commune FAO/OMS/OUA pour l'alimentation et la nutrition


Agriculture,Food and Nutrition Sciences Division(of IDRC) | AFNS [Abbr.]

sciences de l'agriculture,de l'alimentation et la nutrition(Division des-)(du CRDI) | SAAN [Abbr.]


Codex Committee on Nutrition and Foods for Special Dietary Uses

Comité du Codex sur la nutrition et les aliments diététiques ou de régime


bromatology | food science | nutritional science

bromatologie | science de l'alimentation
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Guidance on the design and conduct of appropriate studies has been published by expert scientific groups such as the Scientific Committee on Food, the UK Committee on the Medical Aspects of Food and Nutrition Policy, and the European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition.

Des orientations relatives à la conception et à la réalisation d'études appropriées ont été publiées par des groupes d'experts scientifiques tels que le comité scientifique de l'alimentation humaine, le UK Committee on the Medical Aspects of Food and Nutrition Policy (Comité britannique des aspects médicaux de la politique alimentaire et nutritionnelle) et la Europea ...[+++]


As a result of its Scientific Programme at EXPO 2015, the EU is today making available a set of expert recommendations on the role of science and research in improving food and nutrition security, which has been the topic of this year's Universal Exhibition.

À l’issue de son programme scientifique à l’Expo 2015, l’UE dévoile aujourd’hui une série de recommandations d’experts sur le rôle de la science et de la recherche dans l’amélioration de la sécurité alimentaire et nutritionnelle, qui est le thème de l’Exposition universelle de cette année.


(c) in the case of lactitol and maltitol, meet the specifications established by the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives as set out in the Specifications for identity and purity of certain food additives — FAO Food and Nutrition Paper 38, published in 1988 by the Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome;

c) dans le cas du lactitol et du maltitol, satisfaire aux spécifications établies par le Comité mixte FAO/OMS d’experts des additifs alimentaires et énoncées dans la publication de l’Organisation des Nations Unies pour l’alimentation et l’agriculture, Rome, intitulée Specifications for identity and purity of certain food additives—FAO Food and Nutrition Paper 38, publiée en 1988;


(f) in the case of isomalt, meet the specifications established by the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives as set out in the Compendium of food additive specifications, Addendum 4 — FAO Food and Nutrition Paper 52, published in 1996 by the Food and Agriculture Organization of the United Nations, Rome.

f) dans le cas de l’isomalt, satisfaire aux spécifications établies par le Comité mixte FAO/OMS d’experts sur les additifs alimentaires et énoncées dans la publication de l’Organisation des Nations Unies pour l’alimentation et l’agriculture, Rome, intitulée Compendium of food additive specifications, Addendum 4 — FAO Food and Nutrition Paper 52, publiée en 1996.


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The interconnectedness of this multidisciplinary program enables students to develop broad perspectives on food and nutritional science, allowing them to graduate with the skills needed to meet the pressing needs of the Canadian agri-food, natural health products and biopharmaceutical sectors.

Grâce aux interconnexions que comporte ce programme multidisciplinaire, les étudiants acquièrent une large perspective sur les sciences des aliments et de la nutrition et terminent leurs études dotés des compétences nécessaires pour répondre aux besoins pressants des domaines de l'agroalimentaire, des produits de santé naturels et de la biopharmaceutique au Canada.


6. The Committee should provide a forum for discussion among the Parties with respect to food assistance matters, such as the need to mobilise appropriate and timely resource commitments to address the food and nutritional needs, especially in specific emergency and crisis situations.

6. Le comité devrait servir de forum aux débats entre les parties concernant les questions relatives à l’assistance alimentaire, telles que la nécessité d’obtenir des engagements adéquats et opportuns en matière de ressources pour répondre aux besoins alimentaires et nutritionnels, en particulier dans des situations d’urgence ou de crise particulières.


Guidance on the design and conduct of appropriate studies has been published by expert scientific groups such as the Scientific Committee on Food, the UK Committee on the Medical Aspects of Food and Nutrition Policy, and the European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition.

Des orientations relatives à la conception et à la réalisation d'études appropriées ont été publiées par des groupes d'experts scientifiques tels que le comité scientifique de l'alimentation humaine, le UK Committee on the Medical Aspects of Food and Nutrition Policy (Comité britannique des aspects médicaux de la politique alimentaire et nutritionnelle) et la Europea ...[+++]


For this reason a positive list of these substances should also be established. Such substances that have been approved by the Scientific Committee on Food in an Opinion expressed on 12 May 1999, on the basis of the above criteria of safety and bio-availability, and can be used in the manufacture of foods intended for infants and young children, other foods for particular nutritional uses or food supplements should appear in this positive list.

Cette liste positive devrait au moins reprendre les substances qui ont été approuvées par le Comité scientifique de l'alimentation humaine, dans un avis émis le 12 mai 1999, sur la base des critères de sécurité et de biodisponibilité susmentionnés, et qui peuvent être utilisées dans la fabrication d'aliments pour nourrissons et enfants en bas âge et d'autres aliments destinés à une alimentation particulière ou dans la fabrication des compléments alimentaires.


(2) At the time of the adoption of Directive 2001/15/EC a number of chemical substances added for specific nutritional purposes in some foods for particular nutritional uses, which are marketed in some Member States, could not be included in the Annex to that Directive because they had not been evaluated by the Scientific Committee on Food (SCF).

(2) Au moment de l'adoption de la directive 2001/15/CE, plusieurs substances chimiques ajoutées dans un but nutritionnel spécifique à certaines denrées alimentaires destinées à une alimentation particulière, qui sont commercialisées dans quelques États membres, n'ont pas pu être inscrites à l'annexe de ladite directive parce qu'elles n'avaient pas été évaluées par le comité scientifique de l'alimentation h ...[+++]


It's conducted primarily in three bureaus: the bureau of chemical safety, which is my bureau, where we assess chemical substances in foods sold in Canada; the bureau of nutritional sciences, who concern themselves with nutritional aspects; and the bureau of food regulatory, international and interagency affairs, where we talk about international regulations, such as Codex.

Elle exerce principalement son activité à travers trois bureaux: le Bureau d'innocuité des produits chimiques, qui est mon service, où nous évaluons les produits chimiques se trouvant dans les aliments au Canada; le Bureau des sciences de la nutrition, qui s'occupe de l'évaluation des éléments nutritifs des aliments; et le Bureau de la réglementation sur les aliments et des affaires internationales et interagences, qui s'occupe de tous les aspects de la réglementation internationale, par exemple, du Codex.




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Date index: 2024-01-31
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