Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Enkel gerookte zalm in blik
Gebakken makreel
Gegrilde gerookte makreel
Gerookt product
Gerookt produkt
Gerookt voedingsmiddel
Gerookte kaas
Gerookte makreel
Gerookte vellen
Productie van gerookte tabaksproducten
Rookkaas
Smoked sheets

Vertaling van "gerookte makreel in het in het in het " (Nederlands → Engels) :

TERMINOLOGIE




gerookt product [ gerookt produkt | gerookt voedingsmiddel ]

smoked product [ smoked food | smoked foodstuff ]


productie van gerookte tabaksproducten

fabrication of smoked tobacco products | manufacturing of a smoked tobacco product | building of smoked tobacco products | manufacturing of smoked tobacco products








IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Derhalve moet voor gerookte kleine Oostzeeharing en conserven van gerookte kleine haring hetzelfde maximumgehalte worden vastgesteld als voor gerookte sprot en conserven van gerookte sprot.

Therefore it is appropriate to establish he same maximum level for smoked small Baltic herring and canned smoked small herring as for smoked sprats and canned smoked sprats.


Daarom is het raadzaam sommige lidstaten gedurende drie jaar voor de plaatselijke productie en consumptie van traditioneel gerookt vlees en gerookte vleesproducten en/of traditioneel gerookte vis en visserijproducten een afwijking toe te staan van de lagere maximumgehalten voor PAK's die met ingang van 1 september 2014 van toepassing worden.

Therefore it is appropriate to provide a derogation from the application of the lower maximum levels for PAHs as of 1 September 2014 for certain Member States for 3 years for local production and consumption of traditionally smoked meat and meat products and/or fish and fishery products.


Bij Verordening (EG) nr. 1881/2006 van de Commissie (2) zijn maximumgehalten vastgesteld voor polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) in levensmiddelen zoals traditioneel gerookt vlees en gerookte vleesproducten en traditioneel gerookte vis en visserijproducten.

Commission Regulation (EC) No 1881/2006 (2) sets maximum levels for polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in food, including smoked meat and meat products and smoked fish and fishery products.


Uit recent bewijsmateriaal blijkt echter dat, ondanks de toepassing van goede rookmethoden binnen de mate van het mogelijke, in een aantal lidstaten de lagere gehalten voor PAK's in bepaalde gevallen niet haalbaar zijn voor traditioneel gerookt vlees en gerookte vleesproducten en traditioneel gerookte vis en visserijproducten, aangezien de rookmethoden niet kunnen worden gewijzigd zonder de organoleptische eigenschappen van de levensmiddelen aanzienlijk te wijzigen.

However recent evidence is demonstrating that, despite the application of good smoking practices to the extent possible, the lower levels for PAHs are not achievable in several Member States in certain cases of traditionally smoked meat and meat products and traditionally smoked fish and fishery products, as in those cases the smoking practices cannot be changed without changing significantly the organoleptic characteristics of the food.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
Daarom werd voor gerookt vlees en gerookte vleesproducten en voor gerookte vis en visserijproducten in een overgangsperiode van drie jaar voorzien voordat de lagere maximumgehalten met ingang van 1 september 2014 van toepassing zouden worden.

Therefore, for smoked meat and meat products and smoked fish and fishery products a transition period of three years was granted before the lower maximum levels become applicable as from 1 September 2014.


Vlees en eetbaar slachtafval van varkens en runderen, gezouten, gepekeld, gedroogd of gerookt; meel en poeder van vlees of van eetbaar slachtafval van varkens (huisdieren) en runderen, geschikt voor menselijke consumptie

Meat and edible meat offal of swine and bovine animals, salted, in brine, dried or smoked; edible flours and meals of meat or meat offal of domestic swine and bovine animals


Op deze lijst staan de producten waarvoor een automatische afwijking vereist is: bevroren kabeljauwfilets; gedroogde, gezouten, maar niet gerookte kabeljauw; gezouten, maar niet gedroogde of gerookte kabeljauw; bevroren heilbotfilets; schar; schol; krab; bevroren mantel- en kamschelpen.

The list specifies the products which require automatic derogations: frozen fillets of cod; salted and dried, but not smoked, cod; salted, but not dried or smoked, cod; frozen fillets of halibut, lemon sole, plaice; crab; frozen meat of scallops.


Vis, gedroogd, gezouten of gepekeld; gerookte vis, ook indien voor of tijdens het roken gekookt; meel, poeder en pellets, van vis, geschikt voor menselijke consumptie

Fish, dried, salted or in brine; smoked fish, whether or not cooked before or during the smoking process; flours, meals and pellets of fish, fit for human consumption


Het is veel eenvoudiger om verder noordwaarts een behoorlijk overboordzettingssysteem te beheren, waar de visgronden relatief schoon zijn, waar je op makreel gaat vissen en waar je ook vrijwel alleen makreel vangt.

It is far simpler to operate a decent discard system further north, where fisheries are relatively clean, where you go to fish for mackerel and you catch virtually only mackerel.


De ontwikkeling van deze sector wordt gekenmerkt door specialisering bij de verwerking van visserijproducten naar regio: Noord-Europa, hoofdzakelijk haring en makreel, en Zuid-Europa, hoofdzakelijk sardines doch tevens tonijn en makreel.

The evolution of the sector is characterized by specialization in the processing of local fisheries products: in northern Europe, herring and mackerel; in southern Europe, sardines, but also tuna and mackerel.




datacenter (28): www.wordscope.be (v4.0.br)

'gerookte makreel in het in het in het' ->

Date index: 2025-04-30
w