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Assist people in contaminated areas
Assisting people in contaminated areas
Checking for contamination
Contaminant of emerging concern
Contaminated material keeping
Contaminated materials keeping
Contamination
ESOC
Emerging contaminant
Emerging contaminant of concern
Emerging substance of concern
Giving help to people in contaminated areas
Helping people in contaminated areas
Investigate contamination
Investigating contamination
Metal contamination
Metal contamination in soil
Metal contamination of soil
Radioactive contamination
Soil metal contamination
Store contaminated materials
Storing contaminated materials
Testing for contamination
Viral contamination
Viral infection
Virus contamination
Virus infection

Traduction de «public contamination » (Anglais → Français) :

TERMINOLOGIE
voir aussi les traductions en contexte ci-dessous
assisting people in contaminated areas | giving help to people in contaminated areas | assist people in contaminated areas | helping people in contaminated areas

aider des personnes en zone contaminée


checking for contamination | investigating contamination | investigate contamination | testing for contamination

enquêter sur une contamination


contaminated materials keeping | storing contaminated materials | contaminated material keeping | store contaminated materials

stocker des matériaux contaminés


metal contamination in soil [ metal contamination | metal contamination of soil | soil metal contamination ]

contamination par les métaux [ contamination du sol par les métaux ]


emerging substance of concern | ESOC | contaminant of emerging concern | emerging contaminant of concern | emerging contaminant

contaminant d'intérêt émergent | contaminant émergent


Benefits of Public Involvement for Custodial Departments: How involving stakeholders can improve contaminated site management

Avantages de la participation du public pour les ministères gardiens : Comment la participation des parties intéressées peut améliorer la gestion des sites contaminés


Fungal Contamination in Public Buildings: A Guide to Recognition and Management

Contamination fongique dans les immeubles publics. Guide facilitant la détermination et la gestion des problèmes


Emergency fund for veterinary complaints and other animal contaminations which are a risk to public health

Fonds d'urgence vétérinaire ainsi que pour d'autres contaminations animales présentant un risque pour la santé publique


radioactive contamination | contamination

contamination radioactive | contamination


viral infection | virus contamination | virus infection | viral contamination

infection virale | infection par virus | contamination par virus | contamination virale | infection
TRADUCTIONS EN CONTEXTE
EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32014R0212 - EN - Commission Regulation (EU) No 212/2014 of 6 March 2014 amending Regulation (EC) No 1881/2006 as regards maximum levels of the contaminant citrinin in food supplements based on rice fermented with red yeast Monascus purpureus Text with EEA relevance - COMMISSION REGULATION - (EU) No 212/2014 // of 6 March 2014 // amending Regulation (EC) No 1881/2006 as regards maximum levels of the contaminant citrinin ...[+++]

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32014R0212 - EN - Règlement (UE) n ° 212/2014 de la Commission du 6 mars 2014 modifiant le règlement (CE) n ° 1881/2006 en ce qui concerne les teneurs maximales en contaminant citrinine dans les compléments alimentaires à base de riz fermenté avec de la levure rouge Monascus purpureus Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE - RÈGLEMENT - DE LA COMMISSION // du 6 mars 2014 // (Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE)


The Scientific Panel on Contaminants in the Food Chain (The Panel on Contaminants) of the European Food Safety Authority (EFSA) has, on a request from the Commission, adopted on 2 March 2012 an opinion on the risks for public and animal health related to the presence of citrinin in food and feed .

À la demande de la Commission, le groupe scientifique sur les contaminants de la chaîne alimentaire (ci-après le «groupe sur les contaminants») de l’Autorité européenne de sécurité des aliments (EFSA) a adopté, le 2 mars 2012, un avis sur les risques pour la santé publique et animale liés à la présence de citrinine dans les denrées alimentaires et les aliments pour animaux .


The Scientific Panel on Contaminants in the Food Chain (The Panel on Contaminants) of the European Food Safety Authority (EFSA) has, on a request from the Commission, adopted on 2 March 2012 an opinion on the risks for public and animal health related to the presence of citrinin in food and feed (3).

À la demande de la Commission, le groupe scientifique sur les contaminants de la chaîne alimentaire (ci-après le «groupe sur les contaminants») de l’Autorité européenne de sécurité des aliments (EFSA) a adopté, le 2 mars 2012, un avis sur les risques pour la santé publique et animale liés à la présence de citrinine dans les denrées alimentaires et les aliments pour animaux (3).


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32012R0219 - EN - Commission Regulation (EU) No 219/2012 of 14 March 2012 correcting the Romanian version of Regulation (EC) No 1881/2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs Text with EEA relevance // COMMISSION REGULATION (EU) No 219/2012 // of 14 March 2012 // correcting the Romanian version of Regulation (EC) No 1881/2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs // (Text with EEA relevance)

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32012R0219 - EN - Règlement (UE) n ° 219/2012 de la Commission du 14 mars 2012 rectifiant la version en langue roumaine du règlement (CE) n ° 1881/2006 portant fixation de teneurs maximales pour certains contaminants dans les denrées alimentaires Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE // RÈGLEMENT (UE) N - 219/2012 DE LA COMMISSION // du 14 mars 2012 // (Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE)


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EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32011R0420 - EN - Commission Regulation (EU) No 420/2011 of 29 April 2011 amending Regulation (EC) No 1881/2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs Text with EEA relevance // COMMISSION REGULATION (EU) No 420/2011 // of 29 April 2011 // amending Regulation (EC) No 1881/2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs // (Text with EEA relevance)

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32011R0420 - EN - Règlement (UE) n ° 420/2011 de la Commission du 29 avril 2011 modifiant le règlement (CE) n ° 1881/2006 portant fixation de teneurs maximales pour certains contaminants dans les denrées alimentaires Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE // RÈGLEMENT (UE) N - 420/2011 DE LA COMMISSION // du 29 avril 2011 // (Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE)


EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32008R0629 - EN - Commission Regulation (EC) No 629/2008 of 2 July 2008 amending Regulation (EC) No 1881/2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs (Text with EEA relevance) - COMMISSION REGULATION // amending Regulation (EC) No 1881/2006 setting maximum levels for certain contaminants in foodstuffs

EUROPA - EU law and publications - EUR-Lex - EUR-Lex - 32008R0629 - EN - Règlement (CE) n o 629/2008 de la Commission du 2 juillet 2008 modifiant le règlement (CE) n o 1881/2006 portant fixation de teneurs maximales pour certains contaminants dans les denrées alimentaires (Texte présentant de l'intérêt pour l'EEE) - RÈGLEMENT - DE LA COMMISSION


To ensure an efficient protection of public health, products containing contaminants exceeding the maximum levels should not be placed on the market either as such, after mixture with other foodstuffs or used as an ingredient in other foods.

En vue d’une protection efficace de la santé publique, les produits dont les teneurs en contaminants excèdent les teneurs maximales ne doivent être mis sur le marché ni en tant que tels, ni après mélange avec d'autres denrées alimentaires, ni comme ingrédients d'autres denrées alimentaires.


Such approaches ensure that food business operators apply measures to prevent and reduce the contamination as far as possible in order to protect public health.

Cette façon de procéder garantit l’application par les exploitants du secteur alimentaire de mesures qui préviennent ou réduisent autant que possible la contamination en vue de protéger la santé publique.


In order to protect public health, maximum levels are necessary for benzo(a)pyrene in certain foods containing fats and oils and in foods where smoking or drying processes might cause high levels of contamination.

Dans un souci de protection de la santé publique, des teneurs maximales sont nécessaires pour le benzo(a)pyrène dans certains aliments contenant des graisses et des huiles et dans les aliments pour lesquels les processus de fumaison ou de séchage peuvent être à l’origine de niveaux élevés de contamination.


It is essential, in order to protect public health, to keep contaminants at levels which are toxicologically acceptable.

Il est essentiel, dans l'intérêt de la protection de la santé publique, de maintenir la teneur en contaminants à des niveaux acceptables sur le plan toxicologique.


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