Boost Your Productivity!Translate documents (Ms-Word, Ms-Excel, ...) faster and better thanks to artificial intelligence!
https://pro.wordscope.com
https://blog. wordscope .com
Abide by regular portion sizes
Bio and chemical waste disposing
Bio and chemical wastes disposing
Bucket
Comply with size of standard portion
Comply with standard portion sizes
Conversion of waste
Cup
Disposal of radioactive waste
Ensure correct portion size
Ensure effective portion control
Ensure portion control
Ensure portions' control
Final disposal of radioactive waste
Final storage of radioactive waste
Follow standard portion sizes
Fractional portion
Handle bio and chemical wastes
Handle waste
Permanent storage of radioactive waste
Portion cup
Portion pack
Portion package
Portion size package
Portion-control cup
Portion-control package
Portion-controlled cup
Portion-pack
Portion-package
Radioactive waste disposal
Recovery of waste
Recycling of materials
Recycling of waste
Reprocessing of waste
Reuse of waste
Selective waste collection
Separate waste collection
Single portion pack
Single service pack
Single-serve pack
Single-serve package
Single-service package
Tub
Unit-dose package
Use of waste
Waste portion
Waste recycling

Vertaling van "portion waste " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
portion-package [ portion package | portion size package | portion-pack | portion pack | single-service package | single-serve package | single-serve pack | unit-dose package | portion-control package ]

emballage-portion [ dose unitaire | conditionnement individuel | conditionnement unitaire ]


abide by regular portion sizes | follow standard portion sizes | comply with size of standard portion | comply with standard portion sizes

fournir des portions standard adéquates | se conformer aux portions standard | correspondre aux portions standard | respecter les portions standard


ensure correct portion size | ensure portions' control | ensure effective portion control | ensure portion control

veiller au caractère adéquat des portions | vérifier les portions | contrôler les portions | s’assurer du caractère adéquat des portions




fractional portion | portion pack | single portion pack | single service pack

emballage fractionné | emballage-portion | emballage-ration


waste recycling [ conversion of waste | recovery of waste | recycling of materials | recycling of waste | reprocessing of waste | reuse of waste | selective waste collection | separate waste collection | use of waste ]

recyclage des déchets [ collecte sélective | récupération des déchets | recyclage de matériaux | retraitement des déchets | réutilisation des déchets | transformation de déchets | utilisation des déchets | valorisation des déchets ]


cup [ portion-controlled cup | portion-control cup | portion cup | bucket | tub ]

godet à portions [ coupelle | godet ]


wastes from waste management facilities, off-site waste water treatment plants and the preparation of water intended for human consumption and water for industrial use | wastes from waste treatment facilities, off-site waste water treatment plants and the water industry

déchets provenant des installations de traitement des déchets,des stations d'épuration des eaux usées hors site et de l'industrie de l'eau


disposal of radioactive waste | final disposal of radioactive waste | final storage of radioactive waste | permanent storage of radioactive waste | radioactive waste disposal

stockage définitif | stockage des déchets radioactifs


bio and chemical wastes disposing | handle bio and chemical wastes | bio and chemical waste disposing | handle waste

manipuler des déchets
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
25. Considers that investing in methods leading to a reduction in food waste could result in a reduction in the losses incurred by agri-food businesses and, consequently, in a lowering of food prices, thus potentially also improving the access to food by poorer segments of the population; calls on the Commission to determine ways and means of better involving agri-food businesses, wholesale markets, shops, distribution chains, public and private caterers, restaurants, public administrations and NGOs in anti-waste practices; encourages for this purpose the use of the internet and new technologies; notes, in this context, the importance ...[+++]

25. estime que l'investissement dans des méthodes visant à réduire le gaspillage alimentaire pourrait mener à une réduction des pertes subies par les entreprises de l'industrie agroalimentaire, et donc à une réduction des prix des denrées alimentaires, ce qui permettrait d'améliorer l'accès à la nourriture pour les catégories de population les plus défavorisées; invite la Commission à définir des instruments et des actions visant à stimuler davantage la participation des entreprises agroalimentaires, des marchés de gros, des magasins, des chaînes de distribution, des services de traiteurs publics et privés, des restaurants, des administ ...[+++]


The BAT-associated emission level for nitrogen oxides (NOX) using process integrated measures is The BAT-associated emission level for nitrogen oxides (NOX) using RAC is In the partial recycling of waste gas, some portions of the sinter waste gas are recirculated to the sintering process.

Le niveau d'émission associé aux MTD pour les oxydes d'azote (NOX) exprimés en dioxyde d'azote (NO2) est Les niveaux d'émission associés aux MTD pour les oxydes d'azote (NOX) exprimés en dioxyde d'azote (NO2) sont En cas de recyclage partiel des fumées d'agglomération, une partie des fumées de la chaîne d'agglomération est remise en circulation dans le procédé d'agglomération.


Finally, the catering sector contributes to food waste by offering only one portion size (while individuals have different portion needs), because of a difficulty in anticipating the right number of clients, and because taking leftovers home is not yet an accepted habit in Europe.

Enfin, le secteur de la restauration contribue au gaspillage alimentaire du fait qu’il ne propose que des portions uniformisées (alors que les individus ont des besoins différents), qu’il lui est difficile de prévoir le nombre exact de clients et qu’il n’entre pas encore dans les habitudes des Européens de rapporter chez soi les restes d’un repas au restaurant.


It is also about finding a balance between adapting food packaging to changing lifestyles (smaller portion sizes for smaller households to reduce food waste) and preventing the additional packaging waste this might create.

Il s’agit aussi de trouver l’équilibre entre l’adaptation des emballages aux changements de mode de vie (des portions plus petites pour des ménages plus petits afin de réduire le gaspillage alimentaire) et l’augmentation de la quantité d’emballage supplémentaire que cela peut engendrer.


For more results, go to https://pro.wordscope.com to translate your documents with Wordscope Pro!
The term ‘waste’ refers to that portion of a given input which does not serve an independent function in the production process, is not consumed in the production of the exported product (for reasons such as inefficiencies) and is not recovered, used or sold by the same manufacturer.

On entend par le terme «freinte» la partie d’un intrant donné qui n’a pas de fonction indépendante dans le processus de production, qui n’est pas consommée dans la production du produit exporté (pour cause d’inefficacité, par exemple) et qui n’est pas récupérée, utilisée ou vendue par le même fabricant.


The guest shall be informed about the waste reduction policy of the campsite and the use of quality product alternatives to disposable and single portion products, and should be encouraged to use non-disposable products, in case where any legislation requires the use of disposable products.

les clients sont informés de la politique de réduction des déchets menée sur le camping et de l’usage de produits de qualité en remplacement des produits en doses individuelles et/ou à usage unique, et doivent être encouragés à utiliser des produits réutilisables, sauf obligation légale d’utiliser des produits jetables,


The guest shall be informed about the waste reduction policy of the tourist accommodation and the use of quality product alternatives to disposable and single portion products, and should be encouraged to use non-disposable products, in case where any legislation requires the use of disposable products,

Les hôtes sont informés de la politique de réduction des déchets menée sur le lieu d’hébergement touristique et de l’usage de produits de qualité en remplacement des produits en doses individuelles et/ou à usage unique, et doivent être encouragés à utiliser des produits réutilisables, sauf obligation légale d’utiliser des produits jetables.


In other words, they waste time every day travelling between home and work and devote a larger portion of their budget to travel costs.

Cela conduit les habitants des villes à chercher de plus en plus loin un logement. Cela veut dire que chaque jour, ils perdent du temps pour aller de leur logement au travail.


At the same time, it should be noted that the most frequently disputed topic at the European Court of Justice is environmental legislation, a substantial portion of which concerns waste management.

Dans le même temps, force est de noter que les litiges sur lesquels la Cour de justice européenne statue le plus souvent portent sur la législation environnementale, dont une partie substantielle concerne la gestion des déchets.


8. Considers that nuclear energy, given the current safety conditions in modern power stations, may help to provide a substitute for a portion of oil consumption, if the problem of waste is resolved;

8. considère que, dans les conditions de sécurité qui règnent actuellement dans les centrales modernes, l'énergie nucléaire peut contribuer au remplacement partiel de la consommation de pétrole, à condition qu'une solution au problème des déchets soit trouvée;


w