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Cheese aging
Cream ripener
Cream ripening vat
Fresh food
Fresh fruit
Fresh product
Freshly-mixed concrete cast-in-place
Freshly-mixed concrete cast-in-situ
Freshly-mixed concrete poured-in-place
Gas ripened
Gas-ripened
Know about ecosystems of fresh water
Make up of fresh milk
Market garden
Market gardening
Market gardening production
Maturing of cheese
Microbiology of fresh milk
Microbiology of milk
Production of fresh vegetables
Ripening firm
Ripening of cheese
Ripening of cheeses
Ripening shed
Science of fresh milk
Understand ecosystems of fresh water
Understand fresh water ecosystems
Understanding ecosystems of fresh water
Vegetable cultivation

Vertaling van "fresh ripened " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
fresh product [ fresh food ]

produit frais [ aliment frais ]


know about ecosystems of fresh water | understand ecosystems of fresh water | understand fresh water ecosystems | understanding ecosystems of fresh water

compréhension des écosystèmes d’eau douce


cream ripener | cream ripening vat

cuve de maturation de la crème




maturing of cheese | ripening of cheeses | cheese aging | ripening of cheese

affinage de fromage | maturation de fromage


gas ripened [ gas-ripened ]

mûri en atmosphère gazeuse [ mûri sous atmosphère gazeuse ]


make up of fresh milk | science of fresh milk | microbiology of fresh milk | microbiology of milk

microbiologie du lait frais


freshly-mixed concrete cast-in-place | freshly-mixed concrete cast-in-situ | freshly-mixed concrete poured-in-place

béton coulé en place




market gardening [ market garden | market gardening production | production of fresh vegetables | vegetable cultivation(GEMET) ]

culture maraîchère [ jardin maraîcher | maraîchage | production de légumes frais | production maraîchère ]
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Unless otherwise stated, the practice or process described may be used for fresh grapes, grape must, partially fermented grape must, partially fermented grape must from raisined grapes, concentrated grape must, new wine still in fermentation, partially fermented grape must for direct human consumption, wine, all categories of sparkling wine, semi-sparkling wine, aerated semi-sparkling wine, liqueur wines, wines made from raisined grapes and wines made from over-ripened grapes.

Sauf mention explicite, la pratique ou le traitement décrit peut être utilisé pour les raisins frais, le moût de raisin, le moût de raisin partiellement fermenté, le moût de raisin partiellement fermenté issu de raisins passerillés, le moût de raisin concentré, le vin nouveau encore en fermentation, le moût de raisin partiellement fermenté utilisé pour la consommation humaine directe en l’état, le vin, toutes les catégories de vins mousseux, le vin pétillant, le vin pétillant gazéifié, les vins de liqueur, les vins de raisins passerillés et les vins de raisins surmûris.


38 (1) Canned plums (including prune plums) are properly ripened fresh plums prepared by stemming and washing and are packed whole, unpeeled and unpitted in water with or without sweetening ingredients.

38 (1) Les prunes (y compris les prunes à pruneaux) en conserve sont des prunes fraîches bien mûries, préparées par l’enlèvement des pédoncules et le lavage et emboîtées entières, non pelées et non dénoyautées, dans l’eau, avec ou sans ingrédients d’édulcoration.


It is well-suited to fish, white meat, raw and cooked vegetables, pulses, fresh or semi-ripened cheeses, thinly-sliced raw meat (‘carpaccio’), ‘carne salada’ (a type of cured meat) and desserts.

Il convient idéalement pour des plats à base de poisson, de viandes blanches, de légumes crus ou cuits, de légumineuses, de fromages frais ou semi-affinés, de viande en carpaccio ou de «carne salada» (viande salée), mais aussi pour la préparation de desserts.


fresh butter may be added up to a proportion of 15 % of the drained cheese curd which becomes ‘Kopanisti’ after ripening. The butter is made from the cream obtained after skimming the milk produced in the area of the Cyclades Prefecture, which is used in the production of other cheeses.

il est autorisé de rajouter du beurre frais dans un pourcentage maximal de 15 % de la masse égouttée qui, après maturation, deviendra de la «kopanisti» Ce beurre doit être produit à base de crème, elle-même obtenue par l'écrémage du lait récolté dans la région du nome des Cyclades et également utilisé pour produire d’autres fromages.


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The method is suitable for sensitive and specific detection of native and heat-treated cows’ milk and caseinate in fresh and ripened cheeses made from ewes’ milk, goats’ milk, buffalos’ milk or mixtures of ewes’, goats’ and buffalos’ milk.

Cette méthode convient pour la détection sensible et spécifique de caséinates et de lait de vache traités ou non thermiquement dans les fromages frais et affinés à base de lait de brebis, de lait de chèvre, de lait de bufflonne ou de mélanges de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne.


The following detailed information is added: any other definitions used for fresh or mature ‘Asiago’ as well as the different maturation periods of ripened ‘Asiago’ (mezzano, vecchio, stravecchio — semi-mature, mature, extra-mature), the possibility of indicating on the label that no Lysozyme (E 1105) has been used, and the requirements applicable to cheese marked ‘mountain product’, such indication being reserved for cheeses produced using mountain milk in mountain dairy factories.

Les éventuelles définitions complémentaires utilisées pour définir les deux types (frais et affiné) de fromage «Asiago» sont spécifiées, de même que les différents affinages de l' «Asiago» d'allevo (mi-vieux, vieux, extra-vieux), la possibilité d'indiquer sur l'étiquetage la non-utilisation de lyzozyme (E 1105), les règles d'utilisation de la mention «produit de montagne», réservée aux formes produites dans des établissements de montagne avec du lait de montagne.


Irradiation can be used to inhibit sprouting and ripening and extend shelf life, however these are natural processes that allow the consumer to judge the age and freshness of products.

L'ionisation peut être utilisée pour empêcher la germination et la maturation et prolonger la durée de conservation, même s'il s'agit de processus naturels qui permettent au consommateur de juger de la fraîcheur des produits.


This standardised thickened fresh cheese is then enriched with ripening cultures, formed and stored for ripening.

Ce fromage frais épaissi normalisé est ensuite enrichi au moyen de cultures d'affinage, avant d'être mis en forme et stocké aux fins de l'affinage.


The method is suitable for sensitive and specific detection of native and heat-treated cows' milk and caseinate in fresh and ripened cheeses made from ewes' milk, goats' milk, buffalos' milk or mixtures of ewes', goats' and buffalos' milk.

Cette méthode convient pour la détection sensible et spécifique de lait de vache et de caséinates traités ou non thermiquement dans les fromages frais et affinés à base de lait de brebis, de lait de chèvre, de lait de bufflonne ou de mélanges de lait de brebis, de chèvre et de bufflonne.


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