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Apply colour grading
Applying colour grading
Artificial food colouring
Carry out colour grading
Colour bar
Colour blocks
Colour control bar
Colour control strip
Colour patches
Colour strip
Colour swatches
Colour vision deficiencies
Colour-control patches
Colourant
Colouring matter
Compensation neurosis
Food colouring
Implement colour grading
Length of studies
Prolongation of schooling
Prolongation of studies
Prolonged irrigation
Prolonged lavage

Vertaling van "colour prolong " (Engels → Frans) :

TERMINOLOGIE
Achromatopsia Acquired colour vision deficiency Colour blindness Deuteranomaly Deuteranopia Protanomaly Protanopia Tritanomaly Tritanopia

Achromatopsie Daltonisme Deutéranomalie Deutéranopie Incapacité acquise de la vision des couleurs Protanomalie Protanopie Tritanomalie Tritanopie


food colouring [ colourant | colouring matter ]

colorant alimentaire [ coloration des aliments | matière colorante ]


colour bar | colour control bar | colour control strip | colour strip

barre de contrôle | barre de couleurs


colour blocks | colour patches | colour swatches | colour-control patches

aplats de couleurs | touches de couleurs


applying colour grading | implement colour grading | apply colour grading | carry out colour grading

appliquer un étalonnage colorimétrique


Definition: Physical symptoms compatible with and originally due to a confirmed physical disorder, disease or disability become exaggerated or prolonged due to the psychological state of the patient. The patient is commonly distressed by this pain or disability, and is often preoccupied with worries, which may be justified, of the possibility of prolonged or progressive disability or pain. | Compensation neurosis

Définition: Symptômes physiques compatibles avec - et initialement dus à - un trouble, une maladie ou une incapacité physique, mais amplifiés ou entretenus par l'état psychique du patient. Le sujet réagit habituellement par un sentiment de détresse à la douleur ou à l'incapacité et redoute, parfois à juste titre, une persistance ou une aggravation de son incapacité ou de sa douleur. | Névrose de compensation


prolonged irrigation | prolonged lavage

lavage continu intra-urétéral


length of studies [ prolongation of schooling | prolongation of studies ]

durée des études [ prolongation de la scolarité | prolongation des études | scolarité ]


Colour vision deficiencies

Troubles de la vision des couleurs


artificial food colouring

colorant alimentaire artificiel
IN-CONTEXT TRANSLATIONS
Food additives: substances used in foods for different reasons, e.g. to sweeten them, provide colour or prolong shelf life.

Additifs alimentaires: substances utilisées dans les denrées alimentaires pour différentes raisons, pour les sucrer, les colorer ou prolonger leur durée de conservation.


* Food additives: substances used in foods for different reasons such as to sweeten them, provide colour or prolong shelf life.

* Additifs alimentaires: substances utilisées dans les denrées alimentaires pour différentes raisons, pour les sucrer, les colorer ou prolonger leur durée de conservation.


Physical characteristics: shape: prolonged, conical, moderately compact head; colour: green with extensive purple-brown shading; yellow-coloured thorns on bracts; stem structure: tender and edible inside, not very fibrous; edible part: no less than 30 % of the weight of the fresh head.

Physiques: forme: capitule conique allongé moyennement compact; couleur: verte avec de larges dégradés violet-brunâtre; présence d’épines de couleur partie jaune dans les bractées; structure de la tige: partie interne peu fibreuse, tendre et comestible; Partie comestible: égale ou supérieure à 30 % du poids du capitule frais.


‘antioxidants’ are substances which prolong the shelf-life of foods by protecting them against deterioration caused by oxidation, such as fat rancidity and colour changes.

Les «antioxydants» sont des substances qui prolongent la durée de conservation des denrées alimentaires en les protégeant des altérations provoquées par l’oxydation, telles que le rancissement des matières grasses et les modifications de la couleur.


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Food additives: substances used in foods for different reasons, e.g. to sweeten them, provide colour or prolong shelf life.

Additifs alimentaires: substances utilisées dans les denrées alimentaires pour différentes raisons, pour les sucrer, les colorer ou prolonger leur durée de conservation.


‘antioxidants’ are substances which prolong the shelf-life of foods by protecting them against deterioration caused by oxidation, such as fat rancidity and colour changes;

Les «antioxydants» sont des substances qui prolongent la durée de conservation des denrées alimentaires en les protégeant des altérations provoquées par l’oxydation, telles que le rancissement des matières grasses et les modifications de la couleur.


4". antioxidants' are substances which prolong the shelf-life of foods by protecting them against deterioration caused by oxidation, such as fat rancidity and colour changes;

4. Les "antioxydants" sont des substances qui prolongent la durée de conservation des denrées alimentaires en les protégeant des altérations provoquées par l'oxydation, telles que le rancissement des matières grasses et les modifications de la couleur.


4". antioxidants' are substances which prolong the shelf-life of foods by protecting them against deterioration caused by oxidation, such as fat rancidity and colour changes;

4. Les "antioxydants" sont des substances qui prolongent la durée de conservation des denrées alimentaires en les protégeant des altérations provoquées par l'oxydation, telles que le rancissement des matières grasses et les modifications de la couleur.


(b) 'antioxidants` are substances which prolong the shelf-life of foodstuffs by protecting them against deterioration caused by oxidation, such as fat rancidity and colour changes;

b) «antioxygènes», des substances qui prolongent la durée de conservation des denrées alimentaires en les protégeant des altérations provoquées par l'oxydation, telles que le rancissement des matières grasses et les modifications de la couleur;


* Food additives: substances used in foods for different reasons such as to sweeten them, provide colour or prolong shelf life.

* Additifs alimentaires: substances utilisées dans les denrées alimentaires pour différentes raisons, pour les sucrer, les colorer ou prolonger leur durée de conservation.




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Date index: 2022-05-07
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